Ingrediente
Pentru prajitura :
- 125 gr unt
- 185 gr zahar
- 2 oua
- 155 gr faina tip '00'
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 2 linguri cu lapte
- 180 gr banane
- 90 gr ciocolata
Pentru crema de branza :
- 125 gr branza tip Philadelphia
- 30 gr zahar pudra
- 2 linguri smantana
- 100 gr alune ( pentru decor)
Mod de preparare
Intr-un bol, mixam bine zaharul impreuna cu untul ( la temperatura camerei) pana obtinem o compozitie cremoasa.
Se adauga rand pe rand, ouale, mixand bine dupa fiecare.
Separat amestecam faina, praful de copt si bicarbonatul. Acest amestec il adaugam in bolul cu oua, alternand cu laptele.
Adaugam in compozitie bananele (facute pasta cu ajutorul unei furculite) si ciocolata maruntita.
Ungem o tava cu unt si punem compozitia in tava.
Punem prajitura la copt, pentru 40 minute, in cuptorul incins in prealabil la 180 grade C.
Intre timp, pregatim crema de branza.
Intr-un bol, punem branza, zaharul pudra si smantana si amestecam bine. Dam crema la frigider pana in momentul folosirii.
Cand prajitura este coapta ( faceti testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam tava pentru alte 10 minute.
Scoatem tava din cuptor, asezam prajitura pe un platou, punem pe intreaga suprafata crema de branza si decoram cu alune.
Noua prajitura ni s-a parut si mai buna consumata a doua zi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu banane si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|