Strudel cu dovleac

Postat de Ela68 in Prajituri
15 Oct 2013 | 5980 vizualizari
Strudel cu dovleac

Pentru ca mi-au ramas doua cani de dovleac de la placinta cu dovleac, am cumparat de la Lidl aluat de patiserie si am facut rapid un mini strudel.

Ingrediente

  • 2 cani de dovleac deja calit, preparat ( dulce, cu scortisoara )
  • 1 aluat de patiserie ( 275 gr )
  • 1 galbenus+1 lingura de lapte pentru uns
  • 1 lingura zahar tos

Mod de preparare

Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga.

Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o fasie din aluat si se unge deasupra cu galbenusul amestecat cu lapte.

Presaram deasupra zaharul si dam la cuptorul preincalzit, la foc mai iute la inceput, pana se desface foaia de aluat, apoi mai incet pana devine aurie. Totul dureaza aproximativ 30 minute.Se taie rece.

Putem inlocui dovleacul cu orice alte fructe sau gem.

Cu ciocolata n-am incercat inca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya

Desert strudel cu dovleac si nuca

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...

Citeste continuarea

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 22:36
la 15.10.2013, 22:38
la 15.10.2013, 22:38
Tare bine arata,dar nu-mi place dovleacul decat copt cu zahar...
la 15.10.2013, 22:49
bun!!!
la 15.10.2013, 22:51
Eluco,faci niste poze de-mi vine sa-l pegatesc imediat

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking