Rulouri cu dovleac si nuca

Postat de medioto59 in Dulciuri
5 Dec 2013 | 8896 vizualizari
Rulouri cu dovleac si nuca

Ingrediente

  • 900 g dovleac ras
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • un pachet foi placinta
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 250 g nuci prajite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare. Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat.

Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.

Intre timp ne ocupam de nuci. Le prajim (eu le-am prajit in cuptorul cu microunde, le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc  frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului. Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine.

Tapetam o tava cu hartie

Ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte. Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti. Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou.La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri. Asezam rulourile in tava ,le ungem cu ulei si apoi  le dam tava  la cuptor  la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite.

Scoatem tava din cuptor ,lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu dovleac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Rulouri cu dovleac in caramel

Postat de privatelaura

Rulouri cu dovleac in caramel

Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare. Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem...

Citeste continuarea

Desert rulouri mixte

Postat de Adele

Desert rulouri mixte

Se incepe cu pregatirea aluatului, intai se incalzesclaptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2013, 19:41
yami ce bine arataa
la 05.12.2013, 19:47
Astea merg pe racoare?
la 05.12.2013, 19:48
Cu bunataturi ai facut Mediiiiii!
la 05.12.2013, 19:49
la 05.12.2013, 19:49
wow, cum arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking