Strudel cu dovleac

Postat de lacrimioara in Prajituri
16 Dec 2010 | 6121 vizualizari
Strudel cu dovleac

foarte gustos si cu foetaj merge repede si ies foarte fragede

Ingrediente

  • 500 gr dovleac dulce ,
  • un galbenus,
  • unt cat o nuca,
  • 4 linguri zahar tos ,
  • 2 pachetele zahar vanilat unul pt dovleac  si unul pt zahar pudra(eu am pus esenta ca am ramas fara zahar vanilat in casa),
  • 500 grame foietaj,
  • un galbenus,
  • zahar pudra pt pudrat deasupra, (este  cantitatea de umplutura pentru un pachet de foietaj  de 500 grame)

Mod de preparare

Dovleacul il dam  prin razatoare si il punem la calit cu zaharul tos si vanilat, untul si lasam pana scade toata zeama. Il lasam sa se raceasca sa nu fie fierbinte cand il punem in aluat ca se imoaie aluatul (la fel procedam si cu merele).

Punem aluatul pe planseta de lucru care in prealabil a fost lasat la decongelat 35 minute la temperatura camerei. Eu foile care le cumpar sant mai groase si le intind cu sucitorul mai subtiri, taiem in 4 si punem cate o lingura de dovleac, (forma o puteti da cum doriti) Eu l-am rulat normal si la capete l-am apasat cu furculita ca sa nu iasa dovlecul.

Le punem in tava cu hartie de copt si le ungem  cu galbenus amestecat cu putin zahar si dam la copt 15-20 minute pana se rumenesc,dupa care se  lasa putin la racit si se pudreaza cu zahar pudra.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya

Desert strudel cu dovleac si nuca

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...

Citeste continuarea

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2010, 12:31
din asta nu refuz niciodata
la 16.12.2010, 12:51
Ce frumos si delicios!
la 16.12.2010, 13:02
cu dovleac bun bun
la 16.12.2010, 14:18
Ador dovleacul Super
la 16.12.2010, 14:29
super dar ce dovleac ai folosit?si de unde l-ai luat?arata foarte bine

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking