Reteta de strudel cu dovleac

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
15 Dec 2013 | 9827 vizualizari
Reteta de strudel cu dovleac

Astazi va prezentam Reteta de strudel cu dovleac Inca un desert nemaipomenit de gustos, specific romanesc, si foarte aromat! Si este de post, normal :-) Reteta de foi o am de la mama soacra si nu se face greu deloc! se face foite – foite, ca un aluat de foietaj si este buna si la alte prajituri, cu mere, cu iaurt, cu branza.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de strudel cu dovleac sunt:
  • pentru o tava mare de aragaz
  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 praf sare
  • 250 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata (sau 1/2 lingurita drojdie uscata)
  • Ciulama rece:
  • 200 ml ulei
  • 10 linguri faina
  • Umplutura:
  • 1 dovleac placintar de aprox. 1.300 Kg
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita scortisoara
  • nuci prajite (cat vrea fiecare, o ceasca de ex.)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de strudel cu dovleac 

Aluatul:

Punem faina cu praful de sare intr-un castron si amestecam bine. Cand punem drojdia, aceasta nu trebuie sa fie in contact direct cu sarea, deoarece inhiba cresterea.

Punem apa intr-o cana gradata si adaugam si drojdia proaspata, faramitata. Daca folositi drojdie uscata, o punem direct peste faina. Adaugam apa calduta (trebuie sa fie calaie, nu fierbinte) in faina si amestecam cu mainile pana cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului.

O lasam sa se odihneasca pana pregatim ciulamaua rece.

  • Intr-un castron punem uleiul apoi adaugam faina lingura cu lingura si amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem o ciulama mai tare, adica sa nu curga ca apa! Daca vi se pare prea moale, mai adaugati o lingura de faina!
  • Intindem coca pe blatul de lucru (neuns si fara sa-l presaram cu faina) cat putem de mult, el trebuie sa aiba o grosime de aprox. 3 mm. (deci cat mai subtire)
  • Punem ciulamaua rece deasupra aluatului si o intindem pe toata suprafata acestuia cu o lingura.
  • Impaturim aluatul  aducand marginile spre interior (cele 4 margini) apoi inca o data in acelasi fel, apoi il impaturim in 3 (ca pe o scrisoare) si apoi il mai impaturim o data in 3 (dar nu obligatoriu).Taiem aluatul in doua si il bagam la frigider pentru o ora. Se poate lucra cu el si fara sa il bagam la frigider, dar prin racire va deveni mai fraged!

Poate intelegeti mai bine cum l-am impaturit din pozele de mai jos:

Umplutura de dovleac:

  • Taiem dovleacul in 2, scoatem semintele si il curatam de coaja.
  • Il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem la calit intr-o cratita impreuna cu zaharul. Atentie!, zaharul poate fi variabil, in functie de cat de dulce este dovleacul! dovleacul meu a necesitat mai mult zahar.
  • Cand s-a inmuiat, stingem focul si adaugam esenta de rom si scortisoara si amestecam. Il lasam la racit inainte de a face rulourile. Cand s-a racit, adaugam nuca prajita si taiata bucatele mai mari.
  • Fiecare jumatate de aluat o intindem cat putem de mult, apoi impartim umplutura de dovleac in 4 parti egale. Punem umplutura pe marginile aluatului si rulam partile spre interior ca in poza de mai jos.
  • Vom obtine 2 rulouri din fiecare jumatate de aluat. La unirea celor doua rulouri taiem aluatul cu un cutit.
  • Fiecare rulou (strudel) il taiem usor (ca pe paine, fara apasare) cu o lungime de aprox. 8 cm.
  • Tapetam tava cu o foaie de copt si asezam rulourile soldateste, unul langa altul. Putem sa lasam un spatiu de jumatate de cm. intre fiecare. Daca se lipesc, nu este nici o problema, se vor coace negresit!
  • Putem sa le ungem cu apa si sa le presaram cu zahar deasupra sau le pudram cu zahar dupa ce s-au rumenit.
  • Preincalzim cuptorul la 180ºC (360 F) si coacem strudelele noastre pana capata o culoare aurie. Trebuie sa se rumeneasca frumos, apoi le pudram cu zahar si le papam cand sunt caldute sau reci!

Pofta buna! sunt delicioase! si se pot umple si cu mere, vezi aici reteta de Strudel cu mar

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Postat de panacris

Desert prajitura cu crema de branza si zmeura

Ouăle se separă în recipiente separate. Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul, apa și uleiul până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune si branza dulce

Postat de Oana

Desert prajitura cu prune si branza dulce

Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2013, 16:34
bun bun
la 15.12.2013, 16:35
frumos
la 15.12.2013, 17:03
Ce bine arata!
la 15.12.2013, 17:07
la 15.12.2013, 17:09
Minunat! Preparatul de milioane iar pozele

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking