Desert rulouri mixte

Postat de Adele in Dulciuri
19 Noi 2020 | 1539 vizualizari
Desert rulouri mixte

Daca tot am primit dovleac, m-am pus la joaca :) Nu sunt clasicile placinte cu aluat pufos, am testat ceva mai diferit cu un aluat subtire si crocant plus multa umplutura.

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 100 ml lapte,
  • 1 ou,
  • 80 gr unt.
  • 80 gr zahar,
  • 250 -300 gr faina.
  • esenta de vanile
  • coaja de lamie si portocala
  • 5 gr drojdie uscata.
  • un varf de sare.
  • Pentru umpturi :
  • 250/300 gr de dovleac
  • 3/4 mere
  • 3 linguri cu zahar,
  • 2 linguri cu ulei .
  • scotisoara.
  • Dulceata de cirese
  • miez de nuca
  • rom
  • 2 biscuiti simpli
  • 2 linguri de cacao

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea aluatului, intai se incalzesclaptele si untul impreuna,intr-un vas se amesteca oul cu zahar ,treptat se adauga laptele cald si untul topit,aromele dupa gust si drojdia dizolvata in putina apa calda sau lapte,dupa care se incorporeaza faina ,pana se formeaza coca ,dupa care se transfera pe masa de lucru si se framana bine.Aluatul obtinut se pune la crescut ,acoperit cu un prosop pentru 120 de  minute.

Intre timp se pregatesc umplutuirle:

Se curata si se da pe razatoare dovleacul,se amesteca cu 3 linguri de zahar si doua de ulei ,vanilie si scortisoara,se pune la foc lent pana se caramelizeaza ,in jur de 10 minute.

La fel se procedeaza si cu merele,daca sunt dulci este deajuns doar o singura lingura cu zahar.

Pentru ultima compozitie se pune intr.un vas 3 linguri de dulceata (cirese,prune ,ce preferiti mai mult) 2 linguri miez de nuca macinat,doua linguri de cacao amara ,esenta de rom si biscuitii sfarmati ,se amesteca totul si se lasa la rece.

Se i-a aluatul ,se imparte in trei parti ,din fiecare parte se face un sul din care taiem bucati de de 3 cm ,le facem bile si le intindem foarte subtire incercand sa le dam o forma patrata,la intern se fac taietui tip fasaii ,dar fara a taia bordul final ,se pune umplutura pe gicare si se ruleaza ,incercand sa sigilam cat mai bine ,astfel in coptura sa nu iasa compozitia,se aseaza pe o tava cu harite ,se pot unge cu ou sau lapte cu miere ,se dau la cuptorul preincalzit la 180 ° C pentru 25 de minute,se scot se pudreaza cu zahar si se servesc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Poale-n brau

Postat de Oana

Poale-n brau

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut, adauga 2 linguri de zahar si doua linguri de faina, amesteca bine si lasa sa cresca 10 minute intr-un loc cald. In castronul cu faina...

Citeste continuarea

Biscuiti shortbread

Postat de privatelaura

Biscuiti shortbread

Intr-un castron, se pune untul taiat cubulete si se adauga faina. Se framanta bine, dupa care se adauga un plic de zahar vanilat si zaharul brut. Se amesteca bine pana se incorporeaza si zaharul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2020, 19:25
Foarte bune!
la 19.11.2020, 19:42
la 19.11.2020, 19:53
Te dai rulata ?
la 19.11.2020, 20:07
delicioase
la 19.11.2020, 20:29
La fix pentru ceaiul de seara!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking