Ingrediente
- Ingrediente Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant
- Ouă fierte
- Sare și piper
- Boia dulce
- 1 lingură maioneză
- 1 lingură muștar
- Bacon crud afumat
- 2 ouă crude
- 200 g făină
- 200 g pesmet
- ulei de floarea soarelui
- fire de chives (cepșoara)
Mod de preparare
Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant:
Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt.
Prepararea ouălor:
Începeți prin curățarea ouălor fierte și tăierea lor pe jumătate, pe lungime. Îndepărtați cu grijă gălbenușurile și puneți-le într-un castron.
Dați albușurile prin făină și ou bătut, apoi prin pesmet. Prăjiți ouăle panetate în ulei de floarea soarelui, apoi scoateti-le pe un platou in care ați așezat hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Umplerea Ouălor:
Zdrobiți gălbenușurile fierte și amestecați-le cu maioneză, muștarul, sare, piper și boia dulce, până obțineți o pastă omogenă. Folosind o linguriță mică sau un pos de patiserie, umpleți jumătățile de ou panetate cu amestecul de gălbenușuri. Garnisiți-le cu bacon crocant.
Servirea:
Serviți ouăle pane umplute calde, cu câteva fire tocate de chives, alături de sosul preferat. Această rețetă este perfectă pentru a valorifica ouăle rămase de la Paște și pentru a le transforma într-un aperitiv delicios și inedit.
Poți pregăti și rețeta de Salată de ouă cu avocado și iaurt sau Salata de ouă cu avocado și porumb, un mod excelent de a refolosi ouăle rămase.
Îți recomandăm și rețeta de Ouă umplute cu pate de ficat, un aperitiv foarte gustos și festiv.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|