Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant

Postat de Bucataras in Dulciuri
2 Mai 2024 | 485 vizualizari

După Paște, avem adesea ouă rămase cu care nu știm ce să facem. Iată o rețetă delicioasă și creativă pentru a le refolosi: Ouă pane umplute! Această rețetă simplă transformă ouăle fierte într-un aperitiv crocant și savuros. Pentru Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant ai nevoie de următoarele ingrediente: ouă fierte, bacon, maioneză, muștar, boia, pesmet, făină.

Ingrediente

  • Ingrediente Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant
  • Ouă fierte
  • Sare și piper
  • Boia dulce
  • 1 lingură maioneză
  • 1 lingură muștar
  • Bacon crud afumat
  • 2 ouă crude
  • 200 g făină
  • 200 g pesmet
  • ulei de floarea soarelui
  • fire de chives (cepșoara)

Mod de preparare

Cum se prepara Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant:

Puneți baconul într-o tavă de copt și băgați-l la cuptor, la 200 grade C, până devine crocant. După coacere, scoateți baconul și tocați-l mărunt.

Prepararea ouălor:

Începeți prin curățarea ouălor fierte și tăierea lor pe jumătate, pe lungime. Îndepărtați cu grijă gălbenușurile și puneți-le într-un castron.

Dați albușurile prin făină și ou bătut, apoi prin pesmet. Prăjiți ouăle panetate în ulei de floarea soarelui, apoi scoateti-le pe un platou in care ați așezat hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.

Umplerea Ouălor:

Zdrobiți gălbenușurile fierte și amestecați-le cu maioneză, muștarul, sare, piper și boia dulce, până obțineți o pastă omogenă. Folosind o linguriță mică sau un pos de patiserie, umpleți jumătățile de ou panetate cu amestecul de gălbenușuri. Garnisiți-le cu bacon crocant.

Servirea:

Serviți ouăle pane umplute calde, cu câteva fire tocate de chives, alături de sosul preferat. Această rețetă este perfectă pentru a valorifica ouăle rămase de la Paște și pentru a le transforma într-un aperitiv delicios și inedit.

Poți pregăti și rețeta de Salată de ouă cu avocado și iaurt sau Salata de ouă cu avocado și porumb, un mod excelent de a refolosi ouăle rămase.

Îți recomandăm și rețeta de Ouă umplute cu pate de ficat, un aperitiv foarte gustos și festiv.

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă pane umplute, un aperitiv gustos și crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

Postat de Pungasa_Rogue

Nuci umplute cu crema de ciocolata si arahide

Aluat: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga, pe rand, uleiul, laptele, esenta si praful de copt stins in otet. Se incorporeaza faina, putin cate putin, iar dupa ce...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa

Postat de gaby_d

Desert ciocolata de casa

In primul rand cerneti laptele praf impreuna cu cacaua. Adaugati fructele uscate si nucile caju si amestecati. Pregatiti siropul. Puneti intr-un vas zaharul si apa si lasati-le sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2024, 16:52
la 03.05.2024, 01:03
la 03.05.2024, 11:02
la 04.05.2024, 15:49
👍👍👍🤩
la 11.05.2024, 20:26
O super idee!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking