Ingrediente
- 500 g biscuiți
- 200 g napolitane cu vanilie
- 200 g miez de nuca
- 80 g ciocolata cu alune
- 80 g ciocolata cu biscuiți
- 300 ml lapte
- 150 g unt
- Esență de rom
Mod de preparare
Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită.
Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se adaugă esenta de rom.
Se toarnă siropul treptat peste biscuiți, amestecând cu o spatula.
Se tapetează o forma cu folie alimentară,se toarnă amestecul de biscuiți, se apasă cu o lingura.
Se acoperă prajitura cu folie alimentară și se da la rece câteva ore sau peste noapte.
Se răstoarnă prajitura pe un platou,se îndepărtează folia alimentară.
Pofta bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|