Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

Postat de dantes in Prajituri
15 Mai 2022 | 5119 vizualizari
Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

Pentru cei carora le place cocosul o prajitura delicioasa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 300 gr nuca de cocos deshidratata
  • 300 gr zahar
  • 6 buc albus de ou
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 6 buc galbenus de ou
  • 200 gr zahar
  • 50 gr amidon alimentar
  • 2 ml esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Stratul de ciocolata
  • 200 gr ciocolata
  • 75 ml frisca lichida
  • Decorare
  • 30 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul, pana obtinem o spuma tare. Se adauga nuca de cocos rasa si se incorporeaza in spuma cu ajutorul unei spatule.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia pentru blat. O nivelam si introducem tava in cuptorul incalzit la 170°C, circa 25 minute, pana devine maronie deasupra.

Dupa ce s-a racit, scoatem cu grija blatul din tava, indepartam hartia si il asezam din nou in tava, tot pe hartie de copt.

Pentru stratul de ciocolata, punem ciocolata si frisca pe baie de abur pana se omogenizeaza, dupa care o turnam imediat peste blat, nivelam si dam tava la rece.

Cat timp se raceste stratul de ciocolata, preparam crema de vanilie: galbenusurile le amestecam cu zaharul, amidonul si 100 ml de lapte rece. Punem restul de lapte la fiert si cand a dat in fiert, turnam peste amestecul de galbenusuri si fierbem in continuare, amestecand pana se ingroase. Lasam la racit, timp in care batem frisca.

Crema racita o mixam cu mixerul si adaugam cate o lingura din frisca batuta, pana o incorporam pe toata si adaugam esenta de vanilie.

Intindem crema peste stratul de ciocolata si o decoram cu ciocolata rasa. Lasam tava la rece inainte de a o taia cu ajutorul unui cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu cocos si ananas

Postat de sufletista

Desert prajitura cu cocos si ananas

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce se topeste si devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, apa, esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata

Postat de eumimi

Desert prajitura Craciunita cu coacaze si ciocolata

Mixam ouale cu zaharul timp de 10-15 minute sau pana cand isi tripleaza volumul si devin o crema suficient de inchegata. Adaugam faina si praful de copt, le incorporam cu o spatula si coacem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2022, 11:43
E delicioasa!
la 15.05.2022, 14:11
Delicioasă!
la 15.05.2022, 15:01
la 15.05.2022, 16:56
la 15.05.2022, 20:53

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking