Desert prajitura cu boti, mere si topping de caramel

Postat de trifadalia in Prajituri
25 Sep 2018 | 2414 vizualizari
Desert prajitura cu boti, mere si topping de caramel

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta de rom
  • sare cat o nuca
  • 500 grame faina
  • 1.5 kg de mere razuite
  • 200 gr de zahar
  • un praf de scortisoara
  • Pentru toppingul de zahar ars:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.

Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.

Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu boti, mere si topping de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose ciocolatoase

Postat de GeorgianaGrigorescu

Briose ciocolatoase

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita cu untul, apoi iaurtul. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Umplem...

Citeste continuarea

Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

Postat de privatelaura

Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos. Se adaugă oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2018, 17:51
la 25.09.2018, 18:20
Ce-mi place mie genul acesta de praji cu aluat sfarmicios
la 25.09.2018, 23:17
la 26.09.2018, 08:36
Buna!
la 26.09.2018, 10:14
Buna!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking