Ingrediente
Pentru blat:
- 15 linguri zahar
- 15 linguri ulei de floarea soarelui
- 15 linguri lapte
- 15 linguri faina alba tip '00'
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic vanilie
Pentru umplutura:
- 500 gr ricotta
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 1 lingura faina alba tip '00'
- 1 plic vanilie
- stafide
Mod de preparare
Blat :
Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.
Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.
Umplutura:
Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine.
Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor.
Incheiem cu restul de aluat pentru blat.
Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute .
Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.
Optional, se poate presara zahar pudra!
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|