Desert prajitura cu branza

Postat de caroline in Prajituri
2 Iul 2017 | 2641 vizualizari
Desert prajitura cu branza

Reteta am luat-o de la bucataras RODIMUR ...Ea a folosit branza de vaci bine scursa,  eu aici ca inlocuitor folosesc de obicei Ricotta !  Prajitura se prepara rapid,fara dificultati, iar rezultatul a fost tare bun ! A doua zi ramasese doar o felie :) ... Multumesc pentru reteta >:D<  

Ingrediente

Pentru blat:

  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei de floarea soarelui
  • 15 linguri lapte
  • 15 linguri faina alba tip '00'
  • 2 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic vanilie

Pentru umplutura:

  • 500 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura faina alba tip '00'
  • 1 plic vanilie
  • stafide

Mod de preparare

Blat : 

Intr-un bol, punem zaharul si ouale si amestecam bine cu ajutorul unui tel. 

Adaugam apoi laptele, uleiul, vanilia si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele.

Compozitia trebuie sa fie lichida, insa densa ca o smantana groasa.

Umplutura: 

Intr-un bol, amestecam bine branza, zaharul,vanilia, ouale, faina si stafidele. 

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o jumatate din cantitatea de aluat pentru blat. Nivelam bine. 

Peste primul blat, turnam compozitia pentru umplutura si nivelam usor. 

Incheiem cu restul de aluat pentru blat. 

Dam tava la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 45 minute . 

Cand prajitura s-a copt, o lasam sa se raceasca si o feliem dupa plac.

Optional, se poate presara zahar pudra! 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Postat de oanapl

Desert prajitura turnata, cu branza, coacaze negre si cirese

Umplutura: Într-un bol se pune brânza, zahărul măcinat și esența de portocale și oul și se mixează cu mixerul vertical. Se pun cele 2 linguri de griș, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2017, 15:48
la 02.07.2017, 15:51
la 02.07.2017, 16:07
sunt prezenta!
la 02.07.2017, 16:28
la 02.07.2017, 16:47
Val

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking