Ingrediente
Pt. aluat:
- 110 g unt
- 80 g zahar
- 180 g faina alba
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/2 lgt praf de copt
- 1/2 lgt sare
Pt.umplutura:
- 600 g branza cremoasa
- 150 g zahar
- 1 lgt zahar vanilat bourbon
- 2 oua
- 4 lg faina alba
- 180 g nuca de cocos
Mod de preparare
Aluatul: Se topeste untul, se lasa la racit apoi se amesteca cu zaharul. Separat se amesteca faina impreuna cu sarea, bicarbonatul si praful de copt. Se toarna ingredientele uscate peste untul mixat cu zahar si se amesteca. Se framanta un aluat potrivit de gros. Direct pe hartia de copt se intinde aluatul cat dimensiunea tavii in care se va coace prajitura (20x30 cm).
Umplutura: Se amesteca crema de branza cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga ouale si se mixeaza mai departe. La final se pune faina alba si nuca de cocos. Se va obtine o crema usor consistenta.
Se toarna peste foaia de aluat din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 30 de minute sau pana incepe sa prinda culoare.
Se lasa sa se raceasca bine apoi se portioneaza.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|