Desert prajitura cu branza si mere

Postat de katty in Prajituri
19 Sep 2017 | 7712 vizualizari
Desert prajitura cu branza si mere

Ingrediente

  • Blat:
    • 130 gr unt moale
    • 75 gr zahar brun
    • 75 gr zahar alb
    • 2 oua
    • 2 linguri ulei
    • 1 plic zahar vanilat
    • 250 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • scortisoara pudra
    • in praf de sare
    • 350 gr mere curatate si tocate cubulete
    • 1 lingura zeama de lamaie
    Crema de branza:
    • 400 gr branza dulce
    • 3 linguri zahar alb
    • 1/2 plic zahar vanilat
    • 1 lingura faina
    • 1 ou
    Blat crocant:
    • 50 gr zahar alb
    • 50 gr zahar brun
    • 75 gr unt
    • 75 gr faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • scortisoara pudra

Mod de preparare

Mixam intr-un vas untul moale cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, uleiul  si un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Curatam merele, le tocam cubulete si le stropim cu zeama de lamaie. Punem merele in compozitie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Amestecam branza cu oul, zaharul, zaharul vanilat si faina. Intindem amestecul peste compozitia  cu mere. Amestecam cu varful degetelor ingredientele pentru blatul crocant, pana devin un aluat nisipos si il presaram deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneaste frumos.

Cand prajitura este gata, o scoatem si o lasam sa se raceasca, apoi presaram deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert prajitura cu branza si mere

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si mere

Se spală merele și se taie cubulețe, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și untul topit. Se toarnă amestecul rezultat în tava (30 x 11,5 cm) tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2017, 09:23
la 19.09.2017, 09:23
la 19.09.2017, 09:48
la 19.09.2017, 10:24
Ce combinatie faina
la 19.09.2017, 10:27
Deliciu total!!! 😍😍😍

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking