Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone

Postat de Meea in Prajituri
7 Mai 2018 | 15023 vizualizari
Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone

Prima dată când am încercat această prăjitură a fost în ziua în care am făcut și tarta cu pui. A fost o zi pe cinste! În ziua aceea chiar am dat lovitura cu rețetele. MI-AU IEȘIT EXAGERAT DE BUNE TOATE! Și nu mă laud eu... adică doar aici. Oricum, de atunci gătesc aceste rețete întotdeauna deodată. Mi-e frică să le încerc separat haha:)). Glumesc, dar de fiecare dată așa s-a nimerit. Când s-a dat comanda de tartă, a fost nevoie și de ceva dulce și toți au votat pentru această prăjitură.
        Ca să vă explic cât de delicioasă este, trebuie să vă prezint câteva episoade derulate în jurul acestei prăjituri. Fără exagerare și fără a dăuna publicului. Suntem o familie darnică. Cu noi înșine, desigur! Haha. Nu, pe bune, chiar suntem! Oricât ne-ar plăcea să mâncam ceva, de exemplu, întotdeauna lăsăm și pentru restul o porție. Și împărțeam totul frățește... Până când a apărut această delicioșenie... Nu ne-am mai recunoscut! Îi vedeai cum stăteau după perete și se uitau cam câte felii îți pui. Nu-i băgai în seamă și îți puneai o porție sănătoasă!
”-Mai trebuie să mănânce și tata. Du-te și vezi că mai ai altceva dulce și în dulap!”
”-Crezi că poți mânca atâta?Lasă-mă să te ajut.”
”-Ne mai trebuie prăjitură și mâine, n-ai vrea să mai păstrezi?”
         Trei propoziții în 2 minute. Te doare capu! Nu vrei să pari o leșinată și a două porție n-o mai vezi. Dar povestea se întâmplă din nou... altcineva merge la frigider și își pune o porție sănătoasă de prăjitură și altcineva stă dupa perete. Tot așa și tot așa, până când mă trezesc și eu făcând același lucru: stânt după perete și rugându-mă să nu-și mai pună încă jumătate de tavă pe farfurie. E DOAR O PRĂJITURĂ! Ce ne-a luat așa pe toți? Combinația de blat de cacao, cremă de Mascarpone și biscuiții înmuiați în cappuccino, asta ne-a luat! Ne puteți înțelege?
*Prăjitura iese extraordinară dacă înlocuiți cappuccino cu cafea. Eu nu sunt fan cafelei și de aceea am folosit cappuccino.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 7 ouă
  • 7 linguri apă
  • 4 linguri ulei
  • 14 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 5 linguri cacao
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • asamblare:
  • 25 biscuiți Petit Beurre
  • 2 plicuri cappuccino classic
  • cacao

Mod de preparare

Blat: batem albușurile spumă tare împreună cu lingurile de apă. Adăugăm apoi zahărul și continumăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem gălbenușurile și uleiul. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu ajutorul spatulei, de jos în sus.

        În continuare, am împărțit aluatul pentru a coace două blaturi separat. Puteți să îl coaceți tot și să îl tăiați mai apoi, dar mie îmi place să le coc separat.  Crema: pe baie de aburi punem ouăle împreună cu 100g zahăr. Amestecăm continuu, până când zahărul s-a topit. Cand este gata, mixăm crema de ouă pentru aprox. 10 minute. Crema se va răci și va căpăta o consistență mai cremoasă. Separat, mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră, până când devine cremoasă. Atenție să nu mixați prea mult, deoarece frișca se va tăia!Și mai separat de atât, haha:)), mixăm Mascarponele. Amestecăm apoi Mascarponele cu frișca bătută. Adăugăm apoi, lingură cu lingură, crema de ouă. Mixăm bine dupa fiecare adăugare. Preparăm cele două plicuri de cappuccino în funcție de indicațiile scrise pe ambalaj.         În tava înfoliată cu folie de transparentă, punem primul blat, îl însiropăm cu cappucino, punem jumătate din cremă, biscuiții înmuiați în cappuccino, cealaltă jumătate de cremă (lăsăm 3-4 linguri și pentru a unge pe deaspura prăjitura), al doilea blat însiropat cu cappuccino, cele 3-4 linguri de cremă rămasă, și apoi pudrăm prăjitura cu cacao. Preparăm cele două plicuri de cappuccino în funcție de indicațiile scrise pe ambalaj. Lăsăm prăjitura la rece pentru cel puțin 2-3 ore, apoi eu vă sfătuiesc să o mâncați cât de repede puteți dacă chiar doriți să mai prindeți vreo felie! Poftă bună!        

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cappuccino si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Fraguta

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Fraguta

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...

Citeste continuarea

Desert prajitura Anton

Postat de ancutsa

Desert prajitura Anton

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, rând pe rând, gălbenușurile, apa, uleiul, iar apoi făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2018, 18:44
la 07.05.2018, 18:56
Place
la 07.05.2018, 19:04
O prajitura foarte gustoasa!
la 07.05.2018, 19:12
Cu cappuccino, îmi place mult...!
la 07.05.2018, 19:15
Buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking