Desert prajitura cu capsuni

Postat de loredanaaa in Prajituri
5 Iul 2017 | 1725 vizualizari
Desert prajitura cu capsuni

  Cand este sezonul capsunilor, mereu fac o prajitura cu capsuni. Este o prajitura simpla si gustoasă.  

Ingrediente

  • 4 oua
  • 125 g zahar (pudra)
  • 2 linguri ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • capsuni

Mod de preparare

Se separă albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu mixerul, spuma tare, apoi se adauga zaharul si se bat din nou pana cand aceasta devine lucioasa si va face tepi. 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie pana cand devine o crema, apoi se toarnă cate putin peste albusuri; cu o paleta, se amesteca incet, de sus in jos. Adaugam faina, amestecand cu miscari de sus in jos, asa incat aceasta sa se incorporeze fara cocoloase.

Compoziția rezultată se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi puneti capsuni taiate bucati mici sau mari si se pun deasupra.

Tava se pune in cuptor si se coace, pana prajitura trece testul cu scobitoarea si se rumeneste usor deasupra. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.07.2017, 21:26
la 05.07.2017, 21:49
la 06.07.2017, 11:17
Super!
la 06.07.2017, 12:12
Va multumesc
la 06.07.2017, 19:07
Imi plac si mie pufoseniile astea cu fructe!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking