Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
6 Iun 2021 | 2531 vizualizari
Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

De cate ori cumpar capsuni dulci si aromate, nu ma pot abtine sa nu pregatesc ceva dulce. Folosesc si fructe congelate, dar cele proaspete au o aroma aparte. Si m-am gandit sa fac o combinatie pe placul tuturor: unora le place ciocolata, altora frisca, altora citricele si capsunile, dar punandu-le la un loc, veti obtine o minunatie de prajitura. O puteti pregati pentru o zi de sarbatoare, pentru a-i rasfata pe cei dragi sau pentru o aniversare.

Ingrediente

  • Pentru blat: (20/32 cm):
    • 130 gr albus de ou
    • 2 oua
    • 6 linguri zahar
    • 5 linguri ulei
    • 140 gr iaurt
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 praf de copt
    • 2-3 linguri fulgi de migdale
    Pentru crema de ciocolata:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 1 lingura zahar pudra
    • coaja rasa de la un lime
    Pentru crema cu frisca:
    • 300 ml smantana pentru frisca
    • 150 gr crema branza
    • 100 gr ciocolata cu lamaie
    • coaja rasa de la un lime
    • 200-250 gr capsuni

Mod de preparare

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa. Adaugati galbenusurile, uleiul, iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati si pe aceastea, cu o paleta, cu miscari lente. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm, turnati compozitia si o nivelati. Presarati fulgi de migdale, bagati blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute. Faceti testul cu scobitoare, scoateti blatul din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata: Puneti ciocolata rupta bucatele intr-un vas de inox cu 100 ml smantana pentru frisca. Transferati pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita. Dati vasul cu ciocolata la rece, 3-4 ore. Dupa acest timp, scoateti crema de la rece, o mixati 1 minut. Adaugati restul de smantana pentru frisca rece, zaharul pudra, coaja rasa de lime si mixati pana crema devine spumoasa.

Crema cu frisca: Topiti pe baie de aburi ciocolata cu lamaie, apoi o lasati sa se racoreasca. Smantana pentru frisca rece, o mixati pe jumatate. Adaugati crema de branza, ciocolata topita, coaja rasa de lime si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Spalati capsunile, le stergeti cu niste servetele. Indepartati cozile si le taiati cubulete. In tava in care ati copt blatul, puneti hartie de copt. Asezati blatul, puneti crema de ciocolata, o nivelati. Puneti bucatele de capsuni, din loc in loc. Puneti crema cu frisca, o nivelati usor. Acoperiti prajitura cu folie, o dati la rece pana a doua zi. O portionati, presarati fulgi de migdale, decorati cu capsuni si serviti. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de sufletista

Desert prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-o tava (eu am preferat sa o tapetez cu hartie de copt), adaugam feliile de piersici precum petalele unei flori, in mijloc adaugam mure, untul topit, de la lamaie si presaram zahar deasupra....

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

Eu am pregatit prima data crema: Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte rece si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2021, 21:23
la 06.06.2021, 21:40
delicioasa!
la 06.06.2021, 22:09
Arată tare bine prăjitura!
la 06.06.2021, 22:30
Traiasca capsunile, e vremea lor
la 06.06.2021, 22:32

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking