Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
22 Noi 2018 | 2679 vizualizari
Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie

Cine spune ca iarna nu poti face deserturi cu fructe la fel de gustoase ca si vara, se inseala. Eu mi-am congelat cateva capsuni din gradina, iar acum am facut o super prajitura cu ele. Au fost atat de aromate si au dat un super gust prajiturii mele din week-end. Le-am combinat cu o crema de ciocolata cu putina portocala, o crema de vanilie, iar rezultatul obtinut a fost unul minunat.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 9 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de care
    Pentru jeleul de capsuni:
    • 750 gr capsuni congelate
    • 2 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
    Pentru crema de ciocolata:
    • 250 ml frisca lichida
    • 300 gr ciocolata de 50% cacao
    • 100 gr mascarpone
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    Pentru crema de vanilie:
    • 700 ml lapte
    • 7 linguri zahar
    • 6 linguri amidon
    • 150 gr mascarpone
    • 1 plic zahar vanilat cu pastai de vanilie
    • 1 linngurita vanilie
    • inimioare decorative/decoratiuni din ciocolata

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol puneti doua oua intregi si 4 galbenusuri. Mixati si adaugati treptat zaharul. Puneti uleiul, laptele, vanilia, amestecati. La final adaugati faina cernuta cu praful de copt. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Le incorporati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pana blatul este copt, cam 20-25 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se racasca. Il taiati in doua foi, pe lungime. Puteti opta sa coaceti doua foi separat, eu asa procedez mai mereu.

Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox rupeti ciocolata, puneti frisca lichida. Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Dati crema la frigider 3-4 ore, pana se intareste. Cand s-a intarit, o scoateti de la rece, o mixati pana devine spumoasa. Adaugati mscarponele, coaja de portocala confiata taiata cat mai marunt, mixati pana sunt incorporate toate. Jeleul de capsuni: Capsunile decongelate le maruntiti in blender, dar nu le faceti chiar piure, lasati si bucatele mai mari. Le rasturnati intr-o cratita, adaugati zaharul si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca si zaharul este topit, dati focul la mic, adaugati amidonul dizolvat cu 3-4 linguri de apa rece. Amestecati bine sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca. Trageti jeleul de pe foc. Asezati prima foaie de blat in tava tapetata cu folie. Peste foaia de blat turnati jeleul de capsuni, il nivelati si dati totul la rece, pana se intareste jeleul.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele, zaharul, amidonul si zaharul cu pastai de vanilie. Transferati totul pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc cand este gata, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati cu mascarponele si vanilia. Cand s-a intarit jeleul, scoateti tava din frigider. Peste jeleu puneti crema de ciocolata, de la temperatura camerei, o intindeti usor. Puneti a doua foaie de blat, apoi crema de vanilie si o nivelati. Dati prajitura la rece 3-4 ore sau peste noapte. O decorati cu inimioare, decoratiuni din ciocolata, bucati de mandarina, apoi o portionati si serviti.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni, crema de ciocolata si de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de capsuni si ciocolata alba, fara zahar

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare. Cand au inceput sa devina spuma, adaugati indulcitorul si mixati bine. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2018, 19:46
Ce prăjiturică bună, cu două creme delicioase...!
la 22.11.2018, 19:49
Mâini de aur ai Rocsi! Combinația asta ne place tare mult, cremă de vanilie, fructe și ciocolată
la 22.11.2018, 19:51
Ce deliciu și ce frumusețe de prăjitură ai făcut iar!
la 22.11.2018, 19:52
delicioasa si aspectuoasa
la 22.11.2018, 20:29
frumoasa

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking