Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Postat de oanapl in Prajituri
23 Apr 2017 | 14390 vizualizari
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie

Delicii de Paste

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 200 g frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 15 g gelatina
  • pentru crema de capsuni:
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri amidon
  • 80 g zahar
  • -pentru decor:
  • 300g capsuni
  • 3 plicuri Tort-gelee Dr. Oetker
  • 750ml compot (capsuni / zmeura etc)

Mod de preparare

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si, la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara (30x20 cm), tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.

Pentru crema de capsuni, speli capsunile, le scurgi bine de apa, le tai in 2-3 bucati si le pui la fiert intr-un vas cu fundul gros, impreuna cu zaharul si amidonul. Le lasi sa clocoteasca, pana se ingroasa compozitia, apoi le lasi sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit blatul, il pui in tava tapetata cu hartie de copt si adaugi crema de capsuni.
Pentru crema de vanilie, mixezi galbenusurile cu zaharul, pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi, laptele caldut, amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand, pana incepe sa se ingroase compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte si lasi la racit, amestecand din cand in cand, sa nu se formeze pojghita. Acoperi crema cu o folie de plastic. In budinca racita, incorporezi frisca batuta, apoi adaugi esenta de vanilie dupa gust.
Hidratezi gelatina in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. O lasi sa se raceasca putin si o adaugi peste crema de vanilie.
Torni crema de vanilie peste capsuni, apoi introduci tava in frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti capsunile, le speli si le tai in doua. Scoti prajitura din frigider si asezi capsunile peste crema de vanilie.
Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe ambalaj. Amesteci praful cu 3 linguri de zahar pudra, adaugi compotul (eu am folosit compot de zmeura) si pui vasul pe foc pentru un minut, apoi torni compotul peste capsuni. Dai prajitura la rece pentru cateva ore, apoi o servesti.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura cu capsuni si fragi

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu capsuni si fragi Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili si dimensiuni de 24/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2017, 14:39
Delicioasă
la 23.04.2017, 14:49
Excelent!
la 23.04.2017, 14:50
Numai bunatati ne aduci...
la 23.04.2017, 14:51
la 23.04.2017, 14:54
Bună și gustoasă combinație!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking