Ingrediente
Pentru blat :
- 150 gr ciocolata
- 3 oua
- 110 gr zahar
- 70 gr faina alba tip '00'
- 1\2 plic praf de copt
- 85 gr unt
- 55 gr alune de padure
Penreu crema:
- 150 gr ciocolata
- 100 gr zahar pudra
- 20 gr unt
In plus pentru decor:
- 100 gr alune de padure
- ornamente de ciocolata
Mod de preparare
Prepararea blatului:
Topim ciocolata maruntita la foc mic.
Intr-un bol, batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam faina si praful de copt. Adaugam untul topit si alunele de padure tocate marunt si amestecam totul foarte bine.
Incalzim cuptorul la 180 grade C si ungem o tava pentru cuptor cu unt si tapetam cu faina.
Adaugam ciocolata topita in compozitie si amestecam usor.
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor, pentru 30 minute.
Prepararea cremei:
Topim ciocolata la foc mic, adaugand apoi zaharul pudra si untul.
Dam jos de pe foc si amestecam foarte bine ingredientele.
Scoatem prajitura din cuptor. Asezam crema pe intreaga suprafata si ornam cu alune de padure tocate marunt si ornamente de ciocolata.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|