Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie

Postat de RuxyRux in Prajituri
1 Noi 2017 | 7958 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie

Blat de ciocolata, crema delicioasa de lamaie...daca va place combinatia, va astept cu drag!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri cu varf de zahar
  • 100 gr.ciocolata neagra( 75% cacao)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • 170 gr. faina
  • 5 linguri lapte
  • 30 gr unt
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de lamaie:

  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200gr. zahar
  • 4 oua
  • vanilie
  • 2 lamai Bio (coaja si zeama)
  • 125 gr. faina
  • 130 gr. unt
  • 1 lingurita turmeric (pentru culoare)

Mod de preparare

Mai intai am preparat crema de lamaie.

Intr-o cratita, pe foc mic, am pus laptele cu vanilia si in timp ce s-a infierbantat, am amestecat ouale impreuna cu zaharul, apoi cu faina si cu 100 ml frisca lichida( din total),  turmericul, apoi am omogenizat bine cu telul si am turnat compozitia peste laptele fierbinte.

Am avut grija sa amestec in crema si, cand s-a ingrosat ( nu va speriati), am tras vasul deoparte (atentie sa nu se prinda de vas) si am pus zeama de lamaie si coaja, am adus din nou vasul la foc mic si am pus untul, mixand tot timpul cu telul. Cand crema a dat cateva clocote, am oprit focul si am tras vasul de pe aragaz. Am lasat putin la racit si am pus restul de frisca (cei 100 ml ramasi), apoi cu mixerul vertical am omogenizat bine crema.

Blatul de ciocolata:

Ouale impreuna cu zaharul, cu praful de sare si vanilia le-am mixat in bol pana si-au dublat volumul, intre timp, am pus untul intr-un ibric si i-am topit, topind in el si ciocolata.

Peste compozitia de oua am turnat amestecul de unt si ciocolata, apoi am pus laptele, faina, cacaua si praful de copt.

Am tapetat tava cu foaie pergament si am pus compozitia. Blatul l-am copt la cuptorul incins la 180 de grade C,  timp de 20 de minute.

Blatul racit, l-am imbracat in crema de lamaie.

Am lasat prajitura la rece o ora,  am portionat-o indepartand marginile si am decorat-o cu fulgi de ciocolata.

Noua ne-a placut enorm acest desert!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mere si branza fara zahar

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul cocos, treptat si mixati pana este complet dizolvat. Adaugati galbenusurile si mixati, apoi zeama de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie

Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2017, 21:58
Cred ca este un deliciu !
la 01.11.2017, 22:02
buna buna
la 01.11.2017, 22:41
Delicioasă!
la 02.11.2017, 05:38
Culorile m-au atras sa vin si sa gust din bunatate, chiar daca doar virtual....
la 02.11.2017, 06:05
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking