Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Postat de oanapl in Prajituri
21 Dec 2017 | 7274 vizualizari
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g cacao neagra
  • 150 ml apa
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 120 ml ulei
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 80 g amidon
  • 500 ml lapte
  • extract de vanilie
  • pentru crema de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Pentru blat, pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao.
Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o dreptunghiulara (30x20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 40 de minute, pana blatul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit.
Pentru crema mixezi galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugi amidonul si omogenizezi. Torni apoi laptele caldut amestecand usor. Pui vasul pe foc mic si amesteci din cand in cand pana incepe sa se ingroasa compozitia (fara sa dea in clocot). Dai vasul deoparte il acoperi cu folie alimentara si lasi la racit.
Tai blatul in trei parti. Pui unul din blaturi in tava in care a fost copt, pe hartie de copt, torni jumatate din crema de vanilie, pui un blat, torni cealalta jumatate din crema de vanilie si asezi cel de-al treilea blat. 
Lasi prajitura in frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte.
Pentru crema maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste prajitura. 

Lasi prajitura la rece pentru 3-4 ore si apoi o servesti.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piure de castane

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu piure de castane

Blatul: Intr-un bol se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga esentele, piureul de castane zdrobit usor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.12.2017, 21:58
Ce-mi place contrastul dintre culori !
la 21.12.2017, 22:05
la 21.12.2017, 22:15
Foarte buna!
la 21.12.2017, 22:16
super!
la 21.12.2017, 22:25
arata bine!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking