Desert prajitura cu cocos

Postat de Meea in Prajituri
6 Oct 2017 | 3547 vizualizari
Desert prajitura cu cocos

Hai că vă spun sincer o treabă astăzi: chiar nu voiam să vă prezint această rețetă! Veți vedea că în pașii de mai jos, când pregătiți crema, trebuie să amestecați amestecul de ouă pe baie de aburi. Dar să amestecați continuu, nu doar așa! Eu m-am scăpat adormită lângă aragaz (așa se întâmplă când vrei să faci 1000000 de lucruri deodată!) și neamestecând continuu, crema mea a căpătat acele ”cocoloașe” de care fugim toti. Atunci m-am gândit că nu se poate să prezint rețeta așa și că o voi mai reface vreodată și aia e. Pfoaai, dar când am gustat prăjitura și am simțit acel gust divin, combinația între cocos și vanilie, nu am putut să mă abțin! Am știut că neaparat trebuie să împartășesc cu voi această rețetă, să vă bucurați și voi de o adevărată delicatese.
          Așadar, astăzi  v-am pregătit o nouă rețetă delicioasă de prăjitură: cea cu cocos! O prăjitură care necesită doar mai multă atenție, dar nu și timp pentru că știu faptul că trăim într-o grabă de nedescris în care nu mai avem timp nici să mâncăm, darămite să gătim. Nu știu ce ar fi viața mea fără gătit. Este drept că nu am chef de gătit toot timpul (știu că sunteți curioși de acest lucru), dar simt nevoia pentru gătit cum simt nevoia să beau apă sau să dorm haha:)). 
         Vă doresc spor la gătit și la degustat, desigur!

Ingrediente

  • blat:
  • 5 albușuri
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri făină
  • 50 g nucă de cocos
  • esență de vanilie
  • cremă:
  • 4 gălbenușuri
  • 4 linguri amidon
  • 50 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • esență de vanilie
  • 200 g unt
  • decor:
  • biscuiți
  • 200 g ciocolată albă
  • 100 ml ulei
  • fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare

 Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Întindem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 15 minute.

 Cremă: mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când acestea își dublează volumul.

  Pe baie de aburi punem gălbenușurile amestecate cu laptele, vanilia și amidonul.  Amestecăm continuu până când compoziția s-a îngroșat ca o bundincă. *ATENȚIE! Amestecați pe bune continuu deoarece crema se îngroașă foarte repede! Și altfel riscați să obțineți o cremă cu cocoloașe ca și a mea. DEȘI, tot delicioasă a fost într-un final!    

   Mixăm untul moale până când acesta devine cremos. 

   Crema de ouă răcită o amestecăm, lingură cu lingură, cu untul mixat.Peste blatul răcit întindem crema și apoi întindem un strat de biscuiți.  Dăm prăjitura la frigider timp în care topim ciocolata albă împreună cu uleiul.  

    Întindem ciocolata topită peste prăjitură și presărăm nuca de cocos.  

        Lăsăm prăjitura la rece până când ciocolata s-a topit, apoi savurăm acestă delicatese încercând să o împarțim și cu restul haha:))!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2017, 21:36
Foarte bună!
la 06.10.2017, 22:20
la 06.10.2017, 23:16
la 07.10.2017, 08:18
Buna!
la 07.10.2017, 21:29
Mmmm...

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking