Ingrediente
- blat:
- 5 albușuri
- 150 g zahăr
- 4 linguri făină
- 50 g nucă de cocos
- esență de vanilie
- cremă:
- 4 gălbenușuri
- 4 linguri amidon
- 50 g zahăr
- 200 ml lapte
- esență de vanilie
- 200 g unt
- decor:
- biscuiți
- 200 g ciocolată albă
- 100 ml ulei
- fulgi de nucă de cocos
Mod de preparare
Blat: mixăm albușurile spumă tare. Adăugăm zahărul și continuăm mixarea până când obținem o bezea tare și lucioasă. Adăugăm făină, vanilia și cocosul și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus. Întindem blatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl lăsăm la cuptor, la foc mic, pentru aprox. 15 minute.
Cremă: mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până când acestea își dublează volumul.
Pe baie de aburi punem gălbenușurile amestecate cu laptele, vanilia și amidonul. Amestecăm continuu până când compoziția s-a îngroșat ca o bundincă. *ATENȚIE! Amestecați pe bune continuu deoarece crema se îngroașă foarte repede! Și altfel riscați să obțineți o cremă cu cocoloașe ca și a mea. DEȘI, tot delicioasă a fost într-un final!
Mixăm untul moale până când acesta devine cremos.
Crema de ouă răcită o amestecăm, lingură cu lingură, cu untul mixat.Peste blatul răcit întindem crema și apoi întindem un strat de biscuiți. Dăm prăjitura la frigider timp în care topim ciocolata albă împreună cu uleiul.
Întindem ciocolata topită peste prăjitură și presărăm nuca de cocos.
Lăsăm prăjitura la rece până când ciocolata s-a topit, apoi savurăm acestă delicatese încercând să o împarțim și cu restul haha:))!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|