Desert prajitura cu crema caramel

Postat de ancutsa in Prajituri
28 Apr 2018 | 2538 vizualizari
Desert prajitura cu crema caramel

Prăjitură cu pandişpan pufos, care nu necesită însiropare, cremă caramel şi glazură de ciocolată.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 ouă,
  • 100 g unt,
  • 10 linguri lapte,
  • 8 linguri (pline) făină,
  • 5 linguri zahăr,
  • Un praf de sare,
  • Pentru crema caramel:
  • 2 gălbenuşuri,
  • 300 ml lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3 linguri zahăr brun Demerara,
  • 100 g unt,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • Pentru glazură:
  • 100 ciocolată cu lapte,
  • 50 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă,
  • 2 linguriţe lapte
  • Pentru decor:
  • Un avocado,
  • Câteva alune de pădure rumenite

Mod de preparare

 

Pentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi făina. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se coace cam 20-25 de minute, la foc mic (până devine aurie spre maronie). Se lasă la răcit.

 Pentru crema caramel: într-o crăticioară, se amestecă gălbenuşurile cu amidonul cu un tel, se toarnă peste ele încet laptele cald, apoi se pun la fiert pe foc mic, până se îngroaşă. Se dă de pe foc.

Separat, se caramelizează, într-o altă crăticioară, zahărul brun până se topeşte şi se toarnă aşa cum e peste cremă. Se adaugă şi untul şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se adaugă frişca lichidă peste cremă şi se mai bate cu mixerul un minut, pentru a-i da o consistenţă cremoasă.

 

Se taie pandişpanul în două foi, se umple cu crema caramel.

 Pentru glazura neagră: ciocolata cu lapte şi cea amăruie se mărunţesc şi se pun într-un ibric cu frişca lichidă, se pun pe foc mic şi se amestecă tot timpul, dând de pe foc atunci când frişca s-a înfierbântat, să nu se ardă. Se dă deoparte, se amestecă bine până se topeşte. Se lasă un pic să se răcească şi se toarnă peste prăjitură, nivelând cu o spatulă.

Pentru glazura albă: ciocolata albă se topeşte într-un ibric cu puţin lapte, amestecând mereu. Se dă de pe foc. Se lasă un pic să se răcească şi se toarnă peste glazura neagră, picurând încet, apoi creând un model cu ajutorul unei scobitori.

Ciocolata albă este sufiecientă pentru acest model, dar şi pentru decorat fructe, dacă doriţi. Prăjitura se poate servi cu felii de avocado pe care am presărat alune de pădure rumenite şi măcinate, stropite cu ciocolată albă topită.

Se dă la frigider până la servire.

 

Porţii: 16

Timp de coacere: 25min

Timp de pregătire: 1h 30min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/prajitura-cu-crema-caramel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu caramel, alune, mascarpone si ciocolata

Mixezi ouăle întregi, albușurile și zahărul măcinat până când își triplează volumul, apoi adaugi laptele și uleiul și omogenizezi cu o spatulă. Amesteci făina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.04.2018, 17:07
Delicioasa!
la 28.04.2018, 17:12
la 28.04.2018, 17:31
la 28.04.2018, 17:52
Arată foarte bine!
la 28.04.2018, 20:07
Mimi, multumesc frumos!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking