Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte

Postat de eumimi in Prajituri
11 Mar 2017 | 6032 vizualizari
Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte

O prajitura minunata cu o crema delicioasa! 

Ingrediente

  • blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri de zahar
    • 7 linguri cu faina
    • 2 linguri cu cacaco
    • 2 linguri cu ulei
    crema:
    • 100 ml frisca lichida Hulala
    • 2 pachete de biscuiti Piknic
    • 3 linguri cu smantana
    • 2 linguri cu zahar pudra
    in plus:
    • 200 g ciocolata + 3 linguri de lapte pentru glazura
    • visine din compot + ciocolata alba pentru ornat
    • lapte pentru insiropat

Mod de preparare

Mai intai, pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le incorporam usor peste albusuri. Adaugam treptat faina si cacao si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam cu lingura si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade, pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Iese un blat subtire ca cel de rulada. Lasam blatul la racit si, cand este complet racit, il taiem prin doua, dar nu pe vertical, ca nu este suficient de gros ci ca in imaginile urmatoare.

Pregatim crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam smantana si mixam in continuare, pana cand este suficient de tare. Adaugam biscuitii maruntiti bine la blender, zaharul pudra si amestecam pana incorporam bine.

Trecem la asamblarea prajiturii: punem primul blat in tava, o insiropam cu lapte si punem deasupra crema. Nivelam, adaugam celalalt blat si insiropam. Topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam laptele sa se subtieze si o punem deasupra prajiturii.

Portionam, punem cate o visina din compot deasupra si radem ciocolata alba.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de biscuiti si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Postat de mirela0911

Desert prajitura in straturi, cu crema de zmeura si vanilie

Mai intai se incepe cu crema de zmeura pentru a avea timp sa se raceasca sau se poate prepara cu o zi inainte. Zmeura proaspata se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sucul de...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi de cacao si biscuiti

Preparare foi: Intr-un bol se pun oale si zaharul si se mixeaza pana devin spumoase. Se adauga laptele apoi untura moale. Se mixeaza. Se adauga faina, cacaoa si praful de copt. Se mixeaza cat se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2017, 14:08
buna buna
la 11.03.2017, 14:09
Multumesc!
la 11.03.2017, 14:11
arata minunat!!!
la 11.03.2017, 15:14
la 11.03.2017, 16:14
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking