Ingrediente
- BLAT:
- 8 oua
- un praf de sare
- 8 linguri zahar
- 6 linguri de faina
- 2 linguri de cacao
- o lingurita praf de copt
- CREMA:
- 250 gr. pireu de castane
- 4 linguri zahar
- 3-4 picaturi de esenta de rom
- 600 ml frisca lichida(smantana dulce pentru frisca)
- 100 gr lapte condensate
- SIROP:
- 2 linguri zahar
- 200 ml apa
- Se amesteca impreuna.
Mod de preparare
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile intr-un bol, adaugam un praf de sare si la batem spuma. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam galbenusurile frecate cu miere. La final adaugam faina, cacaua si praful de copt.
Punem hartie de copt intr-o tava de 25x30cm. Coacem 40 min, in cuptorul preincalzit la 170 C. Cand e gata, lasam blatul la racit.
Crema:
Prima data amestecam intr-un castron pireul de castane cu zaharul si esenta de rom, apoi punem intr-un bol frisca lichida si incepem sa o batem, cand incepe sa se ingroase, adaugam pireul de castane si laptele condensat, continuam sa mixam pana obtinem consistenta dorita.
ASAMBLARE:
Blatul se taie in trei(2 taieturi). Punem prima parte, insiropam, punem o treime din crema, blat, insiropam, crema, blat crema iar desupra decoram cu ce avem, eu am pus niste ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|