Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Postat de oanapl in Prajituri
14 Iun 2017 | 13142 vizualizari
Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 g iaurt
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un castron, cerni faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amesteci. Dupa ce le-ai amestecat bine, faci o adancitura in mijloc si torni uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepi sa mixezi la viteza mica a mixerului, pana ingredientele se amesteca, apoi maresti viteza mixerului si mixezi pana obtii o compozitie omogena si lucioasa.

Compozitia obtinuta o torni intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul incins, la foc mediu, pentru cca. 40-50 de minute. Cand este gata, il scoti pe un gratar si-l lasi la racit, apoi il tai in 2 parti.

Intre timp, pregatesti crema de ciocolata.

Ciocolata rupta bucatele o topesti intr-o craticioara, la foc mic, impreuna cu smantana pentru frisca. Cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, dai deoparte si omogenizezi. Lasi sa se racoreasca, apoi dai la congelator pentru cca. 1 ora sau la frigider daca prepari crema de pe o zi pe alta.

Mixezi mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi amesteci cu crema de ciocolata. Mixezi pana obtii o compozitie omogena si pufoasa.

In cazul in care o sa mai consideri ca este necesar, mai poti adauga zahar.

Imparti crema in doua parti. Asezi un blat pe un platou, adaugi jumatate din crema si apoi asezi al doilea blat si intinzi restul de crema. Dai prajitura la frigider pentru cca. o ora, apoi o portionezi dupa dorinta.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2017, 23:32
la 15.06.2017, 05:50
la 15.06.2017, 06:10
arata grozav de bine!
la 15.06.2017, 06:57
Foarte bună!
la 15.06.2017, 08:05
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking