Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine

Postat de Bunica in Prajituri
25 Dec 2021 | 3975 vizualizari
Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine

Am vrut pentru sarbatori o prajitura cu fructe de padure si mai putin dulce,dar sa fie delicioasa.E ,am nimerit exact ce am vrut!

Ingrediente

  • Blat cu bezea
  • 6 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic vanilie
  • 4 linguri nuca pisata
  • Blat de pandispan
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema
  • 500 g. mascarpone
  • 400 ml smantana pt. frisca
  • 100 g. zahar farin(pudra) vanilat
  • 400 g. afine congelate
  • Glazura
  • 200 ml. frisca
  • 300 g. ciocolata 84 %cacao

Mod de preparare

Pentru inceput piseaza/toaca nuca .

Blat de bezea:

Albusurile se mixeasa cu un praf de sare.

Cand albusurile mixate devin lucioase ,adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga praful de copt si aromele.

Cand bezeaua sta pe teluri ,scoate mixerul si adauga faina.

Amesteca faina usor  de jos in sus cu o spatula/lingura .

In aceasta cmpozitie punem nuca pisata/tocata si amestecam.

Pregatim tava dreptunghiulara a aragazului tapetand-o cu hartie de copt.

Punem pe hartia de copt compozitia cu ajutorul unei linguri,apoi o nivelam .

Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute(compozitia sa se aureasca frumos.)

Scoatem blatul de pe hartie cand este inca,calda pentru a nu se rupe.

O lasam pe un gratar sa se raceasca.

Blatul de pandispan:

Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Adauga aromele.

Adauga faina amestecand usor cu o lungura/spatula.

Coace pe aceeasi tip de tava pe care ai copt si blatul de bezea si acest blat.

Cat tava sta in cuptor prepara crema.

Mixeaza smantana pentru  frisca la care adaugi zaharul pudra vanilat.

Mixeaza mascarpone si adauga frisca peste mascarpone amestecand usor cu o lingura.

Cand blaturile s-au racit le tai in doua pe fiecare.

Asamblare:

Imparte crema in trei parti.Imparte cantitatea de afine in 3.

Ia o tava si aseaza in partea de jos un blat de pandispan,1/3 crema ,1/3 afine presatare.

Pune peste afine al doilea blat (cel de bezea),1/3 crema,1/3 afine.

Si tot asa pana termini blaturile.

Glazura

Pune frisca la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere.

Adauga ciocolata rupa in bucati cat mai mici.

Ia de pe fos si amesteca repede ,folosind un tel.

Cand ciocolata s-a topit ,pune vasul foarte putin pe foc pentru a se fluidiza compozitia.

Toarna glazura peste ultimul blat si niveleaza usor.

Lasa la rece cateva ore ,apoi o portionezi .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de mascarpone si afine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de ciocolata si mure

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana este topit. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste albusuri si mixati usor. Puneti...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de padure

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe de padure

Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.12.2021, 00:47
la 26.12.2021, 10:33
la 26.12.2021, 10:43
Ce rasfat pe capul lui Boby
la 26.12.2021, 16:08
Delicioasă!
la 26.12.2021, 17:10
Buna!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking