Ingrediente
- Blat
- 5 oua
- 6 linguri de faina
- 3 linguri ulei
- 6 linguri zahar
- 1/2 praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- 3 linguri de sos de mure
- Crema de vanilie
- 500 ml lapte
- 3 linguri amidon
- 100 ml lapte condesat
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- coaja de la 1/2 lamaie
- esenta de vanilie
- 50 g unt
Mod de preparare
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei ca la maioneza,adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,esenta de vanilie,adaugam albusurile amestecand cu miscari usoare de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (20/30 cm)din care am oprit 3 linguri si am adaugat siropul de mure,turnam deasupra si cu furculita omogenizam.dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem in 2 pe orizontala.
crema de vanilie-galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce se albesc,adaugam amidonul si treptat laptele caldut,laptele condesat,amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem cratita pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul,coaja de lamaie,esenta si amestecam pana ce se topeste untul.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
In tava in care am copt asezam prima foaie,insiropam cu apa si zeama de lamaie,adaugam crema si a 2 foaie ,insiropam-dam la rece cateva ore.
Se portioneaza dupa dorinta si se pudreaa cu zahar sau decoram dupa plac
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|