Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Iun 2020 | 3002 vizualizari
Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale

Am pregatit o prajitura tare faina, cel putin aromele s-au combinat grozav: blat cu unt de arahide, crema straciatella la care am adaugat cateva visine (pentru ca am dorit sa aiba si ceva fructe), iar deasupra un strat de krantz de migdale tare fain! Ne-a placut enorm!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 3 oua
    • 3 linguri zahar brut
    • 2 linguri pline cu unt de arahide
    • 70 ml lapte
    • 5 linguri faina
    • 1 lingura cu varf pudra de rascove
    • 1 lingurita esenta rom
    • 1 lingurita praf de copt
    • un praf de sare
    Pentru crema straciatella:
    • 300 gr crema de branza
    • 3 linguri zahar pudra
    • 100 ml frisca lichida
    • 100 gr ciocolata neagra
    • visine fara samburi (de la borcan, congelator, compot)
    • 3 foi de gelatina (5 gr)
    Pentru krantz:
    • 100 gr migdale
    • 4 linguri rase zahar brut

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si esenta de rom. Incorporati faina, pudra de rascove, praful de copt, cernute inainte.  Le amestecati toate cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 18 cm, turnati compozitia si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 20-22 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor si il lasati sa se raceasca.

Crema straciatella: Puneti foile de gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata rupta bucati o puneti in blender, pulsati de cateva ori pana este maruntita, dar sa ramana si bucati mai mari. Frisca rece o mixati cu telul de la blender, dar sa nu fie batuta prea tare, ci mai spumoasa. Mixati crema de branza cu zaharul pudra, apoi adaugati frisca batuta si amestecati cu o paleta. Scurgeti foile de gelatina de apa, le topiti pe baie de aburi. O puneti peste crema, amestecati bine cu paleta. La final incorporati ciocolata maruntita. Blatul rece il asezati pe un platou, puneti folie acetata (daca aveti) si un inel detasabil. Puneti 2 linguri de crema, o nivelati, apoi asezati visine, dar mai mult pe mijloc. Acum puneti si restul de crema, o nivelati si dati prajitura la rece 3-4 ore.

Pregatiti krantz-ul in acest timp: Puneti migdalele intr-o tigaie si le rumeniti usor. Intr-o cratita mai groasa puneti zaharul brut, transferati pe foc. Cand zaharul este complet topit, aveti grija sa nu se arda, adaugati migdalele, amestecati bine, sa fie toate acoperite de zahar si le luati de pe foc. Pe un tocator asezati o bucata de hartie de copt si puneti migdalele caramelizate, rasfirate. Le lasati sa se raceasca, apoi rupeti bucati, le puneti in blenderul cu cutit si le maruntiti. Scoateti prajitura de la rece, indepartati inelul detasabil si folia. Presarati deasupra krantz de migdale. Eu am pus si cirese la decor, tinand cont ca nu sunt acum visine proaspete. Este gata de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema straciatella, visine si krantz de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Postat de oanapl

Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz)

Iata cum se prepara Reteta de apple bread (chec cu mere si fulgi de ovaz) Se macină fulgii de ovăz în robotul de bucătărie. La fel se procedează și cu merele. Se mixează apoi...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si afine

Postat de mirela0911

Prajitura cu branza si afine

Blatul: Intr-o craticioara se pune untul la topit, apoi se lasa la racit. Intr-un bol se mixeaza cele 3 oua impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2020, 22:19
Ce combinatie delicioasa !
la 19.06.2020, 22:46
la 19.06.2020, 23:30
Prajitura buna-buna !!! Ca si la Rocsi
la 19.06.2020, 23:59
la 20.06.2020, 10:06
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking