Ingrediente
- 5 ouă mici (sau 4 ouă mari)
- 70 g zahăr brun
- 80 ml ulei vegetal
- 80 g făină albă de grâu
- 100 g făină de cocos
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 100 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
- 150 g piure de dovleac copt
- 330 g chefir
- sare
Mod de preparare
Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt.
Separat, se amestecă făina albă cu făina de cocos și praful de copt.
Eu am folosit dovleac copt pe care îl aveam la congelator. L-am decongelat și l-am scurs bine de apă. Dacă nu aveți dovleac copt, încingeți cuptorul la 180 de grade C și coaceți feliile de dovleac pentru 30 de minute, până când cuțitul intră ușor în dovleac. Se lasă să se răcească apoi se pasează cu blenderul vertical.
Se încorporează apoi dovleacul copt peste amestecul de ouă.
Se adaugă amestecul uscat cernut, alternând cu chefirul. Se amestecă cu spatula, nu cu mixerul!
La sfârșit, se adaugă ciocolata tocată și se omogenizează compoziția.
Se toarnă amestecul în tava (18 x30cm) tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează compoziția și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute.
Prăjitura e umedă, dar totuși vă puteți ajuta de testul scobitorii!
Când e gata, se lasă să se răcorească bine în tavă (10 minute), după care se scoate cu grij pe un grătar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|