Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl in Prajituri
21 Aug 2017 | 3869 vizualizari
Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Această prăjitură grozav de bună am descoperit-o cu câțiva ani în urmă pe blogul Laurei Adamache. De atunci o pregătesc de fiecare dată când apare dovleacul. Neapărat trebuie să o încercați și voi! Vă veți îndrăgosti iremediabil de dovleac! ;)

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g nuci
  • 400 g dovleac copt
  • 6 oua
  • 150 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 1-2 lingurite de scortisoara

Mod de preparare

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.

Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja.

Pui pulpa dovleacului intr-o sita, unde o lasi sa se scurga bine.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.

Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.

Tapetezi forma cu hartie de copt si adaugi aluatul.

Coci prajitura, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 de minute. Inainte de a scoate prajitura din cuptor, o intepi cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata, prajitura este coapta, daca iese umeda, o mai lasi la cuptor cca 5 minute.

 O lasi sa se raceasca in tava, apoi o tai in patratele/dreptunghiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

Postat de ctlina

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata (fara gluten, low carb)

Pregatiti inainte piureul de dovleac. Incalziti cuptorul la 180°C. Taiati dovleacul in 2, indepartati semintele si puneti-l pe o tava acoperita cu hartie de copt (fata taiata direct pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 23:21
la 21.08.2017, 23:33
la 22.08.2017, 08:07
Bunătate de prăjitură!
la 22.08.2017, 08:43
Super!
la 22.08.2017, 09:56
ce prajitura faina ai pregatit

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking