Desert prajitura cu dovleac si nuci

Postat de Bunica in Prajituri
1 Dec 2020 | 3778 vizualizari
Desert prajitura cu dovleac si nuci

Toamna rodnica si darnica ne-a imbiat sa stam putin si pe langa cuptor. Cum prin prajma sunt oarece pofticiosi am trecut la treaba! Eu nu prea ma dau in vant dupa dovleac, dar asa o placinta sau prajitura toamna parca ma tenteaza.

Ingrediente

  • 1 kg. dovleac placintar ras
  • 250 g. miez de nuca
  • 2-3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 50-100 g. zahar tos
  • Aluat
  • 11 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 11 linguri apa sau lapte de soia
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 vf. cutit sare
  • faina cat pentru un aluat potrivit

Mod de preparare

Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.

Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.

Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.

Stingem focul si lasam la racit.

Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si nucile pisate.

Aluatul

Se pun 300 g.faina intr-un vas de framantat.

Adauga restul ingredientelor peste fain si framanta.

Adauga cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasa aluatul la odihnit 10 minute.

Intre timp pregateste o tava30/40,tapetand-o  cu hartie de copt.

Imparte aluatul in doua parti.

Ia o parte si intinde o foaie.

Pune foaia in tava si peste ea dovleacul.

Niveleaza fumos dovleacul si pune deasupra cea de-a doua foaie.

Introduce tava in cuptorul incins la 160 grade.

Lasa tava in cuptor pana se rumeneste frumos.

Scoate tava si lasa-o sa se raceasca. Portioneaza prajitura si pudreaz-o dupa gust.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30 minute sau pana cand intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Postat de ctlina

Desert prajitura cu ciocolata, piureu de dovleac si afine

Pregatiti inainte piureul de dovleac- ca-n aceasta  reteta  . Daca coaceti dovleacul imediat puneti ciocolata peste piureul cald si topiti-o direct. Daca piureul este rece sau congelat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2020, 16:21
la 01.12.2020, 16:36
O bunătate...!
la 01.12.2020, 19:05
la 01.12.2020, 19:19
la 01.12.2020, 19:21
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking