Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

Postat de Constelatialeu in Prajituri
6 Mar 2020 | 4409 vizualizari
Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness

Prea multe albusuri si deja am congelatorul plin de ele, asa ca le-am facut felul intr-o prajitura.

Ingrediente

  • Blat cu albusuri si dulceata de cirese amare ( tava 24/32 cm )
  • 10 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 215 g nuca macinata
  • 180 g faina
  • 1/2 borcan cu dulceata de cirese amare ( borcan de 400 g)
  • Sirop
  • sirop de cirese amare diluat cu apa
  • Crema
  • 300 g smantana dulce pentru frisca, 30 % grasime
  • 180 g lapte condensat caramelizat
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri ness granulat
  • decor
  • aschii de ciocolata
  • ness granulat

Mod de preparare

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare, incorporam cele 2 galbenusuri cu miscari lente de jos in sus, apoi adaugam faina si nuca si amestecam de jos in sus cu miscari lente, la final adaugam dulceata si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, nivelam  si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade ( cuptor electric) pentru cca 30 min, se face testul scobitorii apoi se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit se sectioneaza in 3 parti aproximativ egale.

Crema : In bolul robotului punem smantana dulce, mascarponele, laptele condensat si ness-ul si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Asamblare : Asezam prima parte de blat si o insiropam, apoi intindem o parte din crema, peste crema asezam partea a doua de blat si o insiropam foarte putin, peste intindem un strat de crema, peste crema punem al treilea blat, pe acesta nu-l mai insiropam, intindem restul de crema si decoram cu aschii de ciocolata si presaram granule de ness. Se da la rece pana a doua zi cand se portioneaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de cirese amare si crema cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Prajitura cu mousse de capsuni

Postat de merisor67

Prajitura cu mousse de capsuni

Am ales sa insiropez blatul cu socata, pentru ca tot am facut multa si trebuie consumata cumva, dar a dat un gust delicios blatului. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri, iar...

Citeste continuarea

Prajitura de vara cu fructe

Postat de Creatsa

Prajitura de vara cu fructe

Taie fructele in felii mai mici iar daca sunt foarte zemoase lasa-le la scurs intr-o sita. Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos apoi adauga galbenusurile unul cate unul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2020, 09:47
buna buna
la 06.03.2020, 17:09
Buna!
la 06.03.2020, 17:12
Deci ai terminat cu vișinele, te-ai dat pe cireșe amare. Bune! Le prefer în locul vișinelor, dar tot la fragi îmi e gândul )
la 06.03.2020, 18:11
Merisor, fragii la padure...
la 06.03.2020, 18:12
Suna bine combinatia! Ce cinchi ai descris modul de preparare ))))))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking