Ingrediente
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr tos fin
- 5 linguri încărcate de făină albă
- 1/2 praf de copt
- 1 plic de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- vișine din dulceață
- 3-4 linguri de zahăr pudră
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când albușurile au consistența compoziției pentru bezele, se adaugă unul căte unul gălbenușurile și se mixează continuu.
Se adaugă vanilia și coaja rasă de la o lămâie, iar apoi făina, puțin câte puțin și odată cu ea, praful de copt. În cele din urmă, se adaugă și uleiul și se continuă încă puțin mixarea ingredientelor, pentru a se uniformiza compoziția.
Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Se dă tava la cuptor, la foc mediu 4-5 minute, până ce blatul începe să se întărească la bază, după care se scoate și se pun vișinele. Se dă din nou tava la cuptor și când prăjitura s-a rumenit, se scoate, se presară cu zahăr pudră, iar după ce se răcește, se taie în formele dorite.
Prăjitura se mai poate prezenta fără zahăr pudră, ci cu siropul din dulceață, prelins pe fiecare porție, chiar în momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|