Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Postat de katty in Prajituri
20 Feb 2021 | 3588 vizualizari
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de obicei. Cu faina de cocos in loc de faina obisnuita, cu zahar brun in loc de zahar normal, iar in loc de crema un iaurt grecesc si un sos dulce-acrisor de visine.

Ingrediente

  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 85 gr zahar brun melasa nerafinat
  • 60 gr unt 82% grasime
  • 35 gr cacao neagra
  • 20 gr amidon
  • 5 gr praf de copt
  • 35 gr faina de cocos
  • vanilie
  • 1 lingurita rom
  • frisca sau iaurt grecesc ptr servit
  • sos de visine pentru servit(300 gr visine.60 gr zahar. 1 lingura rasa amidon, 3-4 linguri apa rece)

Mod de preparare

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde.

Pornim cuptorul la 170 grade.

Tapetam forma cu hartie de copt pe fund si cu unt pe pereti.

Mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana devine pufoasa si isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si racit la temperatura camerei, vanilia si romul. Cernem amestecul de ingrediente uscate si amestecam usor cu o spatula pana le incorporam.Lasam cateva minute amestecul  in asteptare. Turnam amestecul intr-o tava  tapetata.

Dam forma la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece proba scobitorii. Servim prajitura cu iaurt grecesc sau  frisca si sos de visine.

Pentru sos fierbem toate ingredientele cateva minute pana sosul se leaga. Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 linguri apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Postat de oanapl

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

Se mixează ouăle întregi cu zahărul brun măcinat și un praf de sare, până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se mixează scurt. Separat, se...

Citeste continuarea

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2021, 20:04
la 20.02.2021, 20:33
la 21.02.2021, 08:40
la 21.02.2021, 09:14
Interesanta!
la 21.02.2021, 13:06
Cred ca are gust bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking