Am pregatit mai întâi foile.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si apoi uleiul.
Am pus sarea si vanilia, coaja de lamâie, dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios, dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am pus aluatul la frigider pentru jumatate de ora.
Am împartit aluatul în patru parti, pentru cele 4 foi.
Eu am folosit o tava de 38 x 25 cm, foile au iesit cam subtiri, dar zic ca a fost suficient.
Puteti sa folositi si o tava mai mica, daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.
Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.
Am copt fiecare foaie la 170 de grade C, pentru 12-15 minute.
Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta, dar cu hârtia de copt între ele.
Pentru crema de lamâie, am pus laptele într-un vas si l-am încalzit.
Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat praful de budinca, zeama si coaja de lamâie, vanilia, am pus apoi laptele caldut, am transferat iar totul în vasul în care am încalzit laptele, am pus vasul pe foc si am amestecat cu telul pâna ce amestecul s-a îngrosat.
Am pus o folie direct pe suprafata budincii si am lasat sa se raceasca foarte bine.
Am mixat untul si apoi am adaugat treptat budinca de lamâie.
Pentru jeleul de vişine, am folosit sirop de visine pe care l-am pastrat când am conservat visinele pentru prajituri.
Am diluat amidonul cu putina apa rece, apoi l-am pus în sirop.
Am pus vasul pe foc si am amestecat pâna ce s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am asamblat apoi prajitura.
Am pus prima foaie, crema de lamâie, putin jeleu, a doua foaie peste care am pus doar jeleu, a treia foaie cu crema de lamâie si cea de-a patra foaie deasupra, pe care am pudrat-o cu zahar.
Prajitura se lasa câteva ore bune, ideal ar fi peste noapte, pentru ca foile sa se fragezeasca.
S-aveţi poftă !!!