Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Postat de Oana in Prajituri
21 Feb 2018 | 24577 vizualizari
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca

Azi vreau sa fac repede un desert si sa nu stau prea mult in bucatarie. Mai greu e ca trebuie sa astept pana maine cand va fi gata :) Fac o prajitura cu crema de caramel, multa nuca si foi de napolitana. Sigur va amintiti de ea din copilarie, ii mai zice prajitura cu Foi Lica.

Ingrediente

  • 5 foi de napolitană
  • 400 g zahăr
  • 6 ouă
  • 50 gr zahar
  • 300 g nucă mărunţită
  • 250 g unt (82% grăsime)
  • 1-2 lingurite esenta de rom

Mod de preparare

Mai intai fac crema de caramel.

Într-o cratiţă punem 400 grame de zahăr şi îl caramelizăm la foc mic, având grijă să nu se ardă. Când zahărul este complet topit şi are o culoare aurie, adăugăm cubuleţele de unt şi amestecăm până se încorporează si se topeste caramelul. Luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca putin. Separat mixăm ouăle intregi cu 50 g zahăr şi le adăugăm apoi în fir subţire peste caramel, amestecând în continuu cu un tel pentru a evita gătirea ouălor. Mutam cratita inapoi pe foc si amestecam cu telul până se îngroaşă crema, oprim focul şi adăugăm nucile mărunţite şi puţina esenta de rom. Si crema este gata! O lasam putin la racit.

Pe un tocator punem folie alimentara, aşezăm prima foaie de napolitană cu găurile mai mari in sus şi punem un sfert din caramel, pe care il întindem bine, continuăm cu următoarea foaie şi tot aşa până terminăm cu o foaie de napolitană. Punem o folie alimentară deasupra, aşezăm un tocător de lemn şi un obiect greu deasupra şi lăsăm peste noapte să se înmoaie foile şi sa se întărească crema.

 

A doua zi tăiem prăjitura în cuburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel

Blat : mixam albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si mixam bine pana obtinem o bezea tare. Adaugam apa minerala, uleiul si mixam usor, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca

Postat de reisnaor_2006

Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat intr-o craticioara. Dupa ce zaharul s-a caramelizat se adauga margarina si se lasa sa se topeasca tot caramelul. Se adauga zaharul vanilat si nucile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2018, 14:43
Delicioasa!
la 21.02.2018, 14:48
buna buna
la 21.02.2018, 14:52
Hmm,ce bine suna! Vreauu!
la 21.02.2018, 15:08
Delicioasa prajitura!
la 21.02.2018, 15:17
Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking