Ingrediente
Pt. foaia cu nuca:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 140 g zahar
- 120 g nuca macinata
- 60 g faina
- 1 lgt praf de copt
Pt. foaia cu nuca de cocos:
- 5 albusuri
- un praf de sare
- 140 g zahar
- 120 g nuca de cocos
- 60 g faina alba
- 1 lgt praf de copt
Crema de ciocolata:
- 125 g faina alba
- 25 g amidon
- 180 g zahar
- 1 litru de lapte dulce
- 100 g unt
- 100 g ciocolata amaruie
- esenta de rom
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare
Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 22x33 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste si cand incepe sa se rumeneasca usor deasupra, se verifica cu o scobitoare daca este copt blatul. Se lasa la racit apoi se desprinde cu grija hartie de copt.
Foaia cu nuca de cocos: Se bat albusurile cu praful de sare si se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se incorporeaza in 2 reprize amestecul de nuca de cocos, faina si praful de copt.
Se toarna in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la 180 de grade timp de cca 15 minute. Cand incepe sa se aureasca pe margini, se verifica daca este copt. Se lasa la racit dupa care se indeparteaza cu grija hartie de copt.
Crema de ciocolata: Intr-o oala cu fundul dublu se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna cate putin din lapte, amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, amestecand insa mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand s-a ingrosat ca o budinca, se ia de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine apoi se pune ciocolata rupta in bucati si esenta de rom. Se amesteca totul pana se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.
Pe o tava se asaza foaia cu nuca, se unge cu jumatate din crema de ciocolata apoi se pune foaia cu nuca de cocos. Se unge cu crema de ciocolata deasupra si se presara nuca de cocos. Se lasa pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|