Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
20 Ian 2021 | 1223 vizualizari
Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata

"Retete festive de iarna" De sarbatori imi ramasesera cam multe albusuri plus ca mai aveam si la congelator si am hotarat sa fac aceasta prajitura care a iesit neasteptat de buna. E o combinatie de arome irezistibile, asa ca daca aveti albusuri ramase si nu stiti ce sa faceti cu ele, asta ar fi o solutie numai buna.

Ingrediente

Pt. foaia cu nuca:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 60 g faina
  • 1 lgt praf de copt

Pt. foaia cu nuca de cocos:

  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g zahar
  • 120 g nuca de cocos
  • 60 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 180 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Foaia cu nuca: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana ce acesta se dizolva. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 22x33 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Se urmareste si cand incepe sa se rumeneasca usor deasupra, se verifica cu o scobitoare daca este copt blatul. Se lasa la racit apoi se desprinde cu grija hartie de copt.

Foaia cu nuca de cocos: Se bat albusurile cu praful de sare si se adauga pe rand zaharul. Se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se incorporeaza in 2 reprize amestecul de nuca de cocos, faina si praful de copt. 

Se toarna in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la 180 de grade timp de cca 15 minute. Cand incepe sa se aureasca pe margini, se verifica daca este copt. Se lasa la racit dupa care se indeparteaza cu grija hartie de copt.

Crema de ciocolata: Intr-o oala cu fundul dublu se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna cate putin din lapte, amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, amestecand insa mereu pentru a nu se prinde de fund. Cand s-a ingrosat ca o budinca, se ia de pe foc, se adauga untul, se amesteca bine apoi se pune ciocolata rupta in bucati si esenta de rom. Se amesteca totul pana se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.

Pe o tava se asaza foaia cu nuca, se unge cu jumatate din crema de ciocolata apoi se pune foaia cu nuca de cocos. Se unge cu crema de ciocolata deasupra si se presara nuca de cocos. Se lasa pana a doua zi dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat din albusuri cu nuca si crema de ciocolata

Se mixează bine albușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul măcinat, până capătă consistența unei smântâni groase. Se adaugă nuca macinată, făina și se amestecă...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de nuca de cocos

Foile: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devine o spuma densa si lucioasa. Iaurtul se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 20.01.2021, 21:28
Deliciosenie....cam mare raftat la voi in batatura..
la 20.01.2021, 22:38
Pe mine , foaia aceia cu NC ,m-a convins
la 20.01.2021, 23:25
Faină...!
la 21.01.2021, 01:09
la 21.01.2021, 01:22

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking