Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
1 Apr 2020 | 4624 vizualizari
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar

Multi suntem in cautare de retete de post, dorim sa mai pregatim altceva decat ceea ce facem de obicei. Am vazut reteta de crema de ciocolata la Ramona  (multumesc mult, Ramona, este o crema delicioasa de post) si imediat mi-a fugit gandul la o prajitura cu foi. Eu am ales sa o pregatesc cu indulcitor, insa voi puteti folosi zahar daca nu aveti indulcitor. Este foarte, foarte buna si cu siguranta am sa o mai pregatesc!

Ingrediente

  • Pentru foi:
    • 1 cana apa minerala
    • 1/2 cana ulei
    • 1/2 cana indulcitor pulbere
    • 700-750 gr faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de ciocolata:
    • 1 litru bautura de migdale (de soia, cocos sau care va place)
    • 8 linguri indulcitor pulbere
    • 8 linguri amidon
    • 250 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 2 lingurite vanilie
    • 2 lingurite esenta de portocale

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol amestecati apa minerala cu indulcitorul, pana ce, acesta din urma se dizolva. Adaugati uleiul, vanilia si sarea. Cerneti faina, o adaugati treptat si tot in acest timp adaugati si praful de copt. Amestecati cu o paleta cat puteti, apoi cand se ingroasa aluatul, framantati cu mana. Trebuie sa obtineti un aluat omogen. Il impartiti in 3 bucati egale. Luati fiecare bucata si intindeti o foaie nu foarte subtire, potrivita pentru o tava de 24/37 cm. Puteti coace foile pe dosul tavii, insa eu am preferat sa le coc in interior. Tapetati tava cu hartie de copt, cu ajutorul sucitorului puneti foaia intinsa, o intepati cu furculita din loc in loc. O introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15-17 minute, pana devine usor aurie. Procedati la fel si cu celelalte doua foi. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca.

Crema de ciocolata: Intr-o cratita turnati bautura de migdale, indulcitorul si amidonul. Transferati cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa ca o budinca. O luati de pe foc, adaugati ciocolata ai invartiti bine, pana ciocolata este complet topita si omogenizata. Acoperiti crema, o lasati sa se raceasca. Cand s-a racit, adaugati vanilia si esenta de portocale, o mixati 2-3 minute. In tava in care ati copt foile, asamblati prajitura. Tapetati tava cu folie alimentara. Puneti prima foaie, jumatate din crema si nivelati. Iar foaie, restul de crema si ultima foaie. Acoperiti prajitura cu folie, o lasati circa o ora la temperatura camerei, apoi o dati la rece. Cand o portionati, o scoateti de la rece cu 30 de minute inainte. Eu am incercat sa o tai dupa o noapte de stat la frigider si a fost mai greu, insa dupa ce a stat la temperatura camerei s-a taiat usor. Sa o savurati cu placere, pentru ca este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

Postat de merisor67

Desert rapid cu struguri, preparat la tigaie

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă. Adăugăm pe rând: uleiul, esența,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2020, 12:41
la 01.04.2020, 13:19
O prăjitură tentantă...!
la 01.04.2020, 13:25
Ce bine arata, chiar si asa postita...
la 01.04.2020, 13:50
la 01.04.2020, 14:48
Ce bine arată

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking