Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Postat de mirela0911 in Prajituri
12 Mar 2019 | 6451 vizualizari
Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit de sarbatori. Se pot umple foile cu crema de vanilie, de ciocolata, cu orice preferati. Pentru foi m-am inspirat de la Dia, au iesit super bune, iar crema am facut-o dupa gustul meu. Multumesc, Dia, pentru reteta foilor! >:D< 

Ingrediente

Pt. foi:

  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 12 lg zahar
  • 12 lg lapte
  • 12 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 550 g faina alba

Pt. crema:

  • 125 g faina alba
  • 25 g amidon
  • 200 g zahar
  • 1 litru de lapte dulce
  • sucul de la o lamaie bio
  • coaja rasa de lamaie dupa gust
  • 100 g unt

Pt. decor:

  • 60 g ciocolata amaruie
  • 2-3 lg frisca lichida

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol se pun galbenusurile, praful de sare si zaharul. Se mixeaza bine pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga laptele si uleiul pe rand. Pentru inceput se adauga 400 g faina, praful de copt si se amesteca. In functie de cat mai trebuie, se mai adauga faina. Mie mi-au intrat 550 g de faina pentru a obtine un aluat bun de framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat nelipicios si usor de intins. Se imparte in 4 bucati din care se intind foile. Se coc pe dosul unei tavi timp de 13-15 minute fiecare foaie la temperatura de 180 de grade. Se lasa la racit. 

Intre timp se prepara crema: intr-o cratita se amesteca faina, amidonul si zaharul. Se toarna laptele cate putin si se omogenizeaza bine. Se pune cratita pe foc potrivit si se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se lasa 5 minute sa se racoreasca apoi se adauga untul. Se amesteca pana se incorporeaza bine untul. Se lasa sa se raceasca complet. Se adauga sucul de la lamaie si coaja rasa si se omogenizeaza crema. Se imparte in 3 parti egale.

Pe un platou se asaza prima foaie, se unge cu o parte din crema, se asaza a doua foaie, a doua crema si se continua pana se termina foile. Se preseaza usor foile pentru a face priza bunba intre ele si se dau la rece pana se pregateste glazura pentru decor.

Se topeste ciocolata rupta in bucati cu frisca, se omogenizeaza bine, se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna in dungi peste prajitura sau dupa imaginatie. Se da din nou la rece pentru a se intari glazura. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de lapte cu aroma de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu iaurt si capsuni

Postat de Elena_Daria

Prajitura cu iaurt si capsuni

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Punem 3 lingurite de zahar peste ele, amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem...

Citeste continuarea

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Postat de Oana

Desert nuci umplute cu crema de ciocolata

Aluat : Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se umfla si se albesc. Se adauga untul topit, laptele, vanilia, amoniacul stins in zeama de lamaie. Se adauga treptat faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2019, 20:20
Prima !!!!!
la 12.03.2019, 20:24
Ce dezmat pe capul tau Mireluto si unde mai pui ca e inalta ca si tine....
la 12.03.2019, 20:33
Miha, te servesc cu drag!
la 12.03.2019, 20:33
Cleme, pai cum altfel!
la 12.03.2019, 20:36
Servesc si eu doua bucatele!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking