Ingrediente
- Blat ( 18/22 cm)
- 4 oua
- 120 g zahar
- 120 g faina
- un praf de sare
- 30 ml ulei
- 40 ml lapte cu 3,5% grasime
- colorant gel galben
- fulgi de ciocolata cca 100 g
- Frisca
- 350 ml smatana pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra vanilat
- fragi proaspeti
Mod de preparare
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, faina si la final uleiul amestecat cu lapte. Am tapetat cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 18/22 cm, am turnat compozitia in tava, apoi am presarat fulgii de ciocolata, cu o spatula am amestecat compozitia si apoi am nivelat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 g pentru cca 20 min, facem si testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca bine blatul, apoi am taiat marginile.
Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o bine, apoi am adaugat zaharul pudra vanilat si am mai mixat 1-2 min, pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare : Am asezat blatul pe un platou, l-am portionat in 8 bucati, intr-un posh am pus frisca si am ornat cu frisca si cu fragi. Simplu si gustos, nimic sofisticat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu frisca si fragi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|