Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Postat de oanapl in Prajituri
29 Mar 2017 | 17455 vizualizari
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Lau, dar am folosit mai putin zahar si mai mult gem de prune, deoarece noua ne plac prajiturile mai acrisoare.

Ingrediente

  • blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 70 g zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 250 g gem de prune

Mod de preparare

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.

Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila de aluat pe care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.

Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.

Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa. Adaugi nuca, gemul si amesteci bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Postat de merisor67

Desert prajitura cu ciocolata amaruie si nuca

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste ambele. Măcinăm nuca grosier. Măcinăm și ciocolata tot grosier....

Citeste continuarea

Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

Postat de Alepaty

Rotite cu nuca de cocos si glazura de ciocolata

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2017, 17:27
la 29.03.2017, 17:54
Buna!
la 29.03.2017, 19:20
Va multumesc!
la 29.03.2017, 19:25
buna tare!
la 29.03.2017, 19:31
Tare buna prajitura asta cu aluat razuit! Si ce frumoasa ti-a iesit!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking