Ingrediente
- 200 ml ulei
- 300 ml apa
- un praf de sare
- un borcan de 370 g cu gem de prune cu nuci
- 2-3 lg zahar
- 400 g faina alba
- 40 g cacao
- 1 lgt scortisoara
- 1 plic praf de copt
- o mana de nuci
- cateva prune
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol se pun apa si uleiul. Se adauga sarea, zaharul si gemul de prune. Se amesteca bine.
Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna. Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula. Se adauga si cateva nuci taiaite mai marunt.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se lasa deoparte.
Prunele se spala bine, se curata de samburi si se taie in felii mai subtiri (prunele au fost mai mari si le-am taiat in 6), altfel se taie in 4. Se asaza peste blat cu partea din interior in sus. Se apasa usor cu ajutorul unei lingurite pentru a intra in blat, dar nu de tot.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit, apoi se poate pudra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|