Desert prajitura cu gris, de post

Postat de andaoana in Prajituri
2 Apr 2020 | 4534 vizualizari
Desert prajitura cu gris, de post

Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.

Ingrediente

  • 200 gr gris
  • 100 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa carbogazoasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)
  • Pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr miere

Mod de preparare

In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .

Eu am adaugat in compozitie: coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.

Omogenizam totul si turnam in tava.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor, daca scobitoare iese curata, prajitura noastra este gata. Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata. 

Siropul il preparam astfel: incalzim apa si amestecam in ea mierea.

Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris, de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort magic cu mere, de post

Postat de rocsi_1612

Desert tort magic cu mere, de post

Blatul: Intr-un bol amestecati faina cernuta, grisul, indulcitorul, vanilia, praful de copt, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Aceasta compozitie o impartiti in 5 boluri mici, in mod...

Citeste continuarea

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Postat de rocsi_1612

Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale

Preparare  Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale Blatul: Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste. Adaugati uleiul, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2020, 17:43
la 02.04.2020, 17:48
Aromată și delicioasă!
la 02.04.2020, 17:49
Nu prea ma dau eu in vant dupa dulciuri de post, dar vin si momente cand esti nevoit sa faci deserturi de post, asa ca orice idee e bine venita
la 02.04.2020, 17:52
la 02.04.2020, 18:22
Bună...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking