Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 110 gr zahar
- 2 linguri ulei
- 2 linguri apa rece
- 135 gr faina
- un praf de sare
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura coaja de lamaie rasa
- 1/2 lingurita praf de copt
Crema:
- 3 oua
- 130 gr zahar
- 10 gr amidon de porumb
- 100 ml suc de lamaie
- 100 gr unt
Decor:
- 200 gr ciocolata alba
- 50 ml frisca lichida
Mod de preparare
Pentru blat am mixat spuma albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit. Am adaugat si zeama si coaja rasa de lamaie.
Separat am mixat galbenusurile cu cele 2 linguri de ulei si 2 linguri apa rece. Am adaugat galbenusurile peste albusuri si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt (20/30) si am introdus in cuptorul preincalzit pentru 20/25 minute. Dupa ce s a racit complet am taiat blatul in doua pe jumatatea tavii si tot in doua pe inaltimea blatului, obtinand astfel 4 bucati subtiri de blat.
Pentru crema am amestecat ouale cu zaharul (data viitoare voi pune mai mult zahar, crema a iesit cam acrisoara dupa gustul meu) si amidonul de porumb. Am adaugat sucul de lamaie infiebantat, am amestecat pana s-a topit zaharul, apoi am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc si am amestecat aceasta compozitie cu 100 gr unt (82%).
Am pus crema rece intre cele 4 blaturi si am introdus prajitura la rece pentru cel putin o ora. Am portionat prajitura, am pus pe fiecare bucata ciocolata alba topita cu frisca, apoi am decorat cu aceeasi crema de lamaie si firicele de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|