Ingrediente
- 1 conserva de lapte condensat/concentrat dulce (397g)
- 150 g de faina
- 4 oua
- 80 g de unt topit si racit
- aroma naturala de vanilie
- 2-3 linguri de migdale feliate (facultativ)
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 170 °C.
Bateti ouale bine pana-si dubleaza volumul.
Adaugati laptele concentrat si amestecati.
Incorporati faina treptat, vanilia si la urma untul topit si racit amestecand.
Turnati in forma unsa (24 cm). Presarati deasupra migdalele feliate.
Dati la cuptor timp de 35- 40 minute.
Se poate servi cu capsuni sau caramel ca-n Angola.
Eu am preferat o garnitura de zmeura - vezi aici.
Aciditateza zmeurei se potriveste perfect cu dulcele prajiturii.
Bun desert !
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|