Ingrediente
- 4 oua
- un praf de sare
- 100 g zahar
- 125 ml ulei
- 500 g iaurt grecesc
- 125 g faina malai
- 50 g gris
- 1 praf de copt
- 400-500 g cirese fara samburi
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura.
Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare. La final se adauga iaurtul si se amesteca bine.
Malaiul, grisul si praful de copt se amesteca impreuna. Se toarna peste compozitia lichida si se amesteca bine. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20x30 cm si tapetata cu hartie de copt. Se asaza deasupra ciresele si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu malai si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|