Desert prajitura cu mere

Postat de RuxyRux in Prajituri
13 Ian 2019 | 2565 vizualizari
Desert prajitura cu mere

O prajitura cu mere irezistibila!

Ingrediente

Aluat:

  • 425 gr. faina( plus pentru infainat)
  • 250 gr. unt 82% grasime
  • o lingurita ulei de cocos solidificat
  • 2 oua
  • 150 gr. zahar pudra
  • vanilie( dupa gust)
  • o fiola esenta de rom
  • coaja de la o portocala( Bio)
  • un varf de cutit de scortisoara
  • un varf de cutit de praf de copt

Umplutura:

  • 14 mere mari frumoase
  • 7 linguri rase de zahar brun
  • vanilie
  • scortisoara

Zahar pudra vanilat pentru decor( eu il prepar in casa)

Mod de preparare

Blatul:

Intr-un vas se cerne faina, se pune deasupra praful de copt, se adauga ouale, zaharul pudra, untul rece dar moale si taiat in bucati, uleiul de cocos si aromele, coaja de portocala, vanilia, esenta de rom, scortisoara, se amesteca si se framanta un aluat omogen, care se infaineaza usor si se tine la rece 30 de minute.

Merele se curata, se razuie si se lasa deoparte.

Aluatul se imparte in doua, se intinde fiecare bucata pe o suprafata bine infainata, eu de regula intind direct pe foaia de copt, apoi mut blatul in tava tapetata clasic cu unt si faina.

Deasupra se pun merele, peste ele pe toata suprafata zaharul brun, vanilia si scortisoara. Se pune si a doua foaie, daca raman marginile de aluat taiate, se pot modela din ele, doua mere pentru decor.

Prajitura se coace pana ce se rumeneste frumos in functie de cuptor ( la 180 de grade, pe programul de patiserie) timp de 40 sau 45 de minute.

Cand prajitura este gata si se raceste, se presara cu zahar pudra vanilat.

O minunatie plina de arome!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat

Cum se prepara Prajitura cu mere si mascarpone, un desert cremos si aromat Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se...

Citeste continuarea

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.01.2019, 12:26
buna buna
la 13.01.2019, 12:32
Multumesc Motanasule!
la 13.01.2019, 13:21
Yammi
la 13.01.2019, 13:22
Multumesc Diana, te imbratisez!
la 13.01.2019, 13:39
Delicioasa! Imi plac deserturile cu mere Culmea, crude nici nu ma ating de ele, in cel mai rau caz suc, dar in prajituri le mananc fara probleme

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking