Ingrediente
- Pentru aluat
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 1 praf de copt
- 3 oua
- 1 zahar vanilat
- faina cat cuprinde
- Umplutura
- 1 kg mere
- 3-4 linguri de pesmet
- scortisoara, dupa gust
- 100 g zahar
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se odihneasca.
Dam merele pe razatoare, amestecam cu pesmet,zahar si scortisoara.
Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si o asezam in foaia tapetata cu ulei si faina. Punem umplutura de mere peste foaie si mai intindem inca o foaie pentru deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem prajitura cam 30 de minute. Lasam sa se raceasca si o taiem in felii. Se poate pudra sau se poate lasa asa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|